מבזקים
סרוגים

הסכם השלום מתרחק? אזרבייג'ן טוענת שארמניה תקפה את חייליה

אחרי שדווח בשבוע שעבר על התקרבות לחתימה על הסכם שלום היסטורי, כעת משרד הביטחון של אזרבייג'ן טען כי כוחות צבא ארמניה פתחו באש לעבר עמדות של הצבא האזרי בגבול הדרומי בין שתי המדינות

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
ט"ז אדר התשפ"ה
הסכם השלום מתרחק? אזרבייג'ן טוענת שארמניה תקפה את חייליה
הסכם השלום מתרחק? אזרבייג'ן טוענת שארמניה תקפה את חייליה צילום: (צילום: shutterstock/Bumble Dee)

הסכם השלום ההיסטורי מתרחק? משרד הביטחון של אזרבייג'ן טען היום (ראשון) כי כוחות צבא ארמניה פתחו באש לעבר עמדות של הצבא האזרי בגבול הדרומי בין שתי המדינות. בארמניה טרם הגיבו לטענות ולא התייחסו עד כה לדיווחים על התקרית.

האירוע הנוכחי מגיע אחרי שביום חמישי האחרון דווח כי ארמניה ואזרבייג'ן מתקרבות לחתימה על הסכם שלום מקיף שיסיים את הסכסוך הארוך שנמשך יותר משלושים שנה. לפי הדיווחים, הצדדים סיימו את ניסוח טיוטת הסכם השלום, כשגורם בכיר במשרד החוץ האזרי אמר כי "הצעד הבא הוא שארמניה תסיר את התביעות הטריטוריאליות נגד אזרבייג'ן מחוקתה ומהמערכת המשפטית שלה".

אחרי הטרנספר: ארמניה ואזרבייג'ן על סף הסכם שלום היסטורי
אחרי הטרנספר: ארמניה ואזרבייג'ן על סף הסכם שלום היסטוריצילום: אחרי הטרנספר: ארמניה ואזרבייג'ן על סף הסכם שלום היסטורי

כאמור, ההתפתחות הדרמטית מגיעה בהמשך לאירועי המלחמה האחרונה בין ספטמבר לנובמבר 2020, כאשר מאות אלפי ארמנים נטשו את חבל נגורנו קרבאך, האזור ההררי שהיה במוקד הסכסוך העקוב מדם במשך יותר משלושים שנה. ראש ממשלת ארמניה, ניקול פשיניאן, ספג ביקורת חריפה בתוך ארצו על הסכמתו לוותר על התביעות לנגורנו קרבאך, אך הגן על צעדיו כ"החלטה כואבת אך הכרחית להבטחת שלום ארוך-טווח". הנשיא האזרי, אילהם אלייב, מצדו, הביע שביעות רצון מההתקדמות ואמר כי "השלום ישרת את האינטרסים של כל העמים באזור".

אזרבייג'ן ארמניה הסכם שלום תקיפה