מבזקים
סרוגים

נחשף: סוכל פיגוע ירי בירושלים במהלך הרמדאן

שב״כ ושוטרי מחוז חוף סיכלו פיגוע ירי נגד כוחות הביטחון ואזרחים בירושלים במהלך הרמדאן. בלשי היל"פ עצרו את עודאי מוברשם, תושב הכפר מכר שבצפון עם אקדח בעזרתו תכנן לבצע את הפיגוע

ט"ז אדר התשפ"ה
נחשף: סוכל פיגוע ירי בירושלים במהלך הרמדאן
נחשף: סוכל פיגוע ירי בירושלים במהלך הרמדאן צילום: דגלי חמאס על הר הבית - אילוסטרציה (צילום: ג'מאל עוואד)

סוכל פיגוע ירי בירושלים. במסגרת פעילות משותפת של שירות הביטחון הכללי ומשטרת ישראל, עצרו בלשי היל"פ (היחידה ללוחמה בפשיעה) של מחוז חוף ממרחב "אשר" יחד עם לוחמי יס"מ, בפברואר 2025 לחקירת שב"כ את עודאי מוברשם, תושב הכפר מכר שבצפון.

בחקירתו בשב״כ ובמשטרה עלה כי עודאי תכנן לבצע פיגוע ירי בשער שכם בירושלים, נגד שוטרים או/ו אזרחים יהודים ברמדאן הנוכחי באמצעות אקדח שברשותו. זאת על מנת לבטא את הזדהותו עם המאבק הפלסטיני ובמידה ולא תתאפשר תפילת מוסלמים בהר הבית במהלך חודש הרמדאן.

עוד עלה בחקירה כי לטובת קידום תכניתו רכש נשק בלתי חוקי וביצע בו אימוני ירי, בהמשך נתפס האקדח ברשותו של אחיו שנעצר אף הוא בפרשה. כמו כן, ניסה עודאי לגייס מעורבים נוספים לביצוע הפיגוע אשר אותרו ונעצרו לחקירה בחשד שהינם חלק מהחוליה.

ניצול הפיגוע: "היה לי נס פורים – לטפל בתשתיות הטרור"
ניצול הפיגוע: צילום: ניצול הפיגוע:

בתום מיצוי כל פעולות החקירה הצליחו המשטרה והשב"כ לגבש תשתית ראייתית נגד החשודים. ובתוך כך, הגישה פרקליטות מחוז חיפה כתב אישום כנגד עודאי וכנגד אחיו, על שסייע לו בהסתרת האקדח שברשותו.

 

הר הבית מסוכלים פיגוע ירי