חדשות

הבכיר מזהיר: זו זירת העימות הבאה של ישראל

עודד עילם, חוקר המרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, לשעבר ראש חטיבת הפח"ע במוסד, מזהיר כי ירדן עלולה להפוך לזירת עימות חדשה

גבול
גבול | צילום: (צילום: מיכאל גלעדי / פלאש90)

עודד עילם, חוקר המרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, לשעבר ראש חטיבת הפח"ע במוסד, מזהיר כי "בדיוק מה שעשתה איראן בעיראק, היא מנסה לעשות עכשיו בירדן וביהודה ושומרון".

לדבריו, מאז הפלישה האמריקנית לעיראק ב-2003, הצליחה טהרן לבסס שליטה משמעותית באמצעות מיליציות פרו-איראניות, תהליך שהוביל לערעור היציבות האזורית. כעת, איראן פועלת בשיטות דומות בירדן ואזור יהודה ושומרון – ממימון והברחות נשק ועד לוחמת סייבר ורדיקליזציה.

עילם מדגיש כי למרות המכות שספגו חיזבאללה וחמאס בשנה האחרונה, איראן לא מתכוונת לעצור. "הם רואים בזה פסק זמן טקטי, לא תבוסה אסטרטגית," אומר עילם, ומוסיף: "טהרן ממשיכה לנצל כל סדק פוליטי או חברתי כדי להעמיק את אחיזתה. החשש המרכזי: אם לא יינקטו צעדים מונעים, עלולה ירדן להפוך לזירת עימות חדשה, שתאיים ישירות על האינטרסים של ישראל וארה"ב".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

16
12
ישראלי=רק מי שההורים של שני הוריו מזרע י
17.03.25

הפתרון היחידי למדינת עם בני ישראל=מדינה וכוחות הבטחון (צבא ומשטרה ובכלל כוחות הבטחון),יהודים אמיתיים לפי מצוות התורה וההלכה. לא גם שיש בהם יהודים, אלא הם עצמם יהודים לפי מצוות התורה ההלכה. זה הפתרון. היחידי. "...אִם-בְּחֻקֹּתַי, תֵּלֵכוּ; וְאֶת-מִצְוֺתַי תִּשְׁמְרוּ, וַעֲשִׂיתֶם אֹתָם.......... וִישַׁבְתֶּם לָבֶטַח בְּאַרְצְכֶם. ......". "...וְאִם-לֹא תִשמעוּ, לִי; וְלֹא תעשו, אֵת כל-הַמִּצְוֺת הָאֵלֶּה. וְאִם-בְּחֻקֹתַי תִּמְאָסוּ, וְאִם אֶת-מִשְׁפָּטַי תִּגְעַל נַפְשְׁכֶם, לְבִלְתִּי עֲשׂוֹת אֶת-כָּל-מִצְוֺתַי, לְהַפְרְכֶם אֶת-בְּרִיתִי......"

11
עמק הבכא
14.03.25

כואב לי הגב!

10
ספרניין
14.03.25

אתם אתר עצוב בדוק