הצעה חדשה להארכת הפסקת האש? בישראל מכחישים - סרוגים

הצעה חדשה להארכת הפסקת האש? בישראל מכחישים

נמשך המשא ומתן לשחרור החטופים מעזה. דיווחים על הצעה ישראלית להפסקת אש בת 60 יום תמורת 10 חטופים הוכחשו רשמית על ידי ישראל.

לירן וינשטיין, חדשות סרוגים
הצעה חדשה להארכת הפסקת האש? בישראל מכחישים
  סרוגים

המשא ומתן לשחרור החטופים המוחזקים בידי חמאס ברצועת עזה ממשיך להתנהל בימים אלה, תוך דיווחים סותרים לגבי תוכן ההצעות העומדות על הפרק.

בתחילת השבוע שעבר פורסם דיווח לפיו ישראל מבקשת ליישם את עקרונות מתווה ויטקוף ולהאריך את הפסקת האש ברצועת עזה ב-60 ימים נוספים, עד אחרי יום העצמאות, בתמורה לשחרור 10 חטופים חיים. על פי אותו דיווח, ההצעה כוללת שחרור חטופים בפעימות – 10 חטופים חיים ביום הראשון ושאר החטופים ביום האחרון.

אולם בעקבות פרסום זה, גורמים רשמיים מישראל הכחישו בתוקף את הדיווח והבהירו כי "בניגוד לדיווחים השקריים, לא התקבלה כלל שום הצעה להחזרת עשרה חטופים בתמורה ל-60 ימים של הפסקת אש".

עוד באותו נושא

אין להם רחמים: חמאס שלחו ילד בן 4 לאזור החיץ בעזה


6

על רקע השיחות המתמשכות, דווח כי משלחת ישראלית קיימה מגעים בקטר, ובמקביל הגיע השליח האמריקני למזרח התיכון לדוחה במטרה לקדם את המשא ומתן בין הצדדים.

הסתירות בדיווחים מדגישות את הרגישות הגבוהה של המשא ומתן ואת המורכבות בניהולו, כאשר גם הערב פורסמו דיווחים הטוענים להתקדמות במשא ומתן.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
2 תגובות - 2 דיונים מיין לפי
1
30 יום עם ראיון ביציאה מהכלא לענבל
ליטאי | 12-03-2025 23:20
יועצת הקרמלין.
2
עקידה
סלקציה | 13-03-2025 7:40
צריך להחזיר את כולם בהסכם אחד וכמה שיותר מהר. הפעימות האלה מסכנות גם את החטופים וגם את חיילי צה"ל. נתניהו וסמוטריץ משתפים פעולה עם חמאס, הם משאירים אותם עקודים במנהרות כדי להישאר בשילטון. צריך להחזיר את כולם בהסכם אחד, וכאשר יופר ההסכם, לא לחכות שבע עשרה שנים לאסון - לטפל בהפרה מיד.