חברי הכנסת מסיעות יש עתיד והעבודה, בשיתוף עם פעילי שמאל, הגישו היום (שלישי) 71,023, הסתייגויות בניסיון אחרון לבלום את הצעת החוק שמקדמת הקואליציה לשינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים.
זהו מספר ההסתייגויות הגדול ביותר שהוגש בכנסת אי פעם, בהובלת חברי ועדת החוקה גלעד קריב (העבודה), קארין אלהרר ויואב סגלוביץ׳ (יש עתיד). הח"כים הסבירו כי המספר 71,023 הוא בהתאמה לתאריך 07/10/23 וכי זה נעשה על מנת להמחיש את האבסורד בקידום חקיקה שנויה במחלוקת בזמן מלחמה, כשחטופים עדיין בשבי חמאס.
"באופוזיציה זועמים: "חקיקה קיצונית, מהלך חמור, ניסיון מסוכן"
חבר הכנסת גלעד קריב מסר לאחר הגשת ההסתייגויות: "הצעת החוק לשינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים היא לב ליבה של ההפיכה המשטרית. לוין, סער ורוטמן הונו את הציבור הישראלי כאשר דברו על חקיקה בהסכמה רחבה. בפועל מדובר על חקיקה קיצונית ולא מאוזנת שמציבה איום של ממש על עצמאות בתי המשפט ומעניקה לשר המשפטים שליטה דרמטית בבחירת השופטים".
"נמשיך להפעיל את כל הכלים הפרלמנטרים שעומדים לרשותנו על מנת לעכב ולשבש את החקיקה המסוכנת הזו ונעביר מסר ברור שגם בעיצומה של המלחמה, ההפיכה המשטרית תתקל בהתנגדות עזה.״

ח״כ יואב סגלוביץ, אמר: "החוק הזה הוא חלק מהפיכה משטרית. אם יתקבל, הוועדה לבחירת שופטים תהפוך לגוף פוליטי לחלוטין, שישפיע על כל ערכאות השיפוט – מבתי המשפט לתעבורה, דרך השלום והמחוזי, ועד לבית המשפט העליון".
"זהו מהלך חמור ביותר, שהקואליציה מקדמת תוך ניצול ציני של המציאות בה הקשב הציבורי נמצא בסוגיית החטופים והמלחמה. יצרו מצג שווא של הסכמה שמעולם לא היתה, תוך שימוש בדורסנות והליכים קלוקלים, דיונים מהותיים חסרים ומחטפים".
מחה״כ קארין אלהרר נמסר: "בעיצומה של מלחמה, כש-59 חטופים עדיין בשבי, במקום להתאחד ולעסוק בדברים החשובים באמת, הקואליציה מנצלת את הרגע כדי להכפיף את מערכת המשפט לפוליטיקה"
"תחת כסות של ‘רצון לגיוון׳, הם לא מחפשים שופטים מקצועיים ומגוונים, אלא כאלה שיתאימו לאג’נדה שלהם – מי שלא יתיישר לפי הקו הפוליטי שלהם, פשוט לא יתקדם. זה ניסיון מסוכן להפוך את מערכת המשפט ממוסד עצמאי לכלי בשליטה פוליטית. ולזה הם קוראים ׳פשרה בהסכמה רחבה׳".
אחרי האישור בוועדה: הצעת החוק תגיע למליאה
כאמור הבוקר פורסם הנוסח הסופי של ההצעה שתובא השבוע להצבעה בוועדת חוקה. ההצבעות צפויות לקחת זמן ארוך במיוחד בעקבות מספר ההסתייגויות הענק עליהם תצטרך הוועדה להצביע. לאחר האישור בוועדה, החוק יגיע להצבעה במליאת הכנסת.
מה דעתך בנושא?
5 תגובות
1 דיונים
חלוץ
בלי בעיה אפשר לגמור עם השטויות של האופוזיציה בשעתיים
18:14 11.03.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אליקו
לוקחים לכם את הכוח אז אתם מספרים שזו הפיכה שנהפוך לדיקטטורה ומפחידים את העם ,מספיק גרמתם נזק שבו בשקט לא מגיע לכם לקבל את המשכורת שלכם המיסים שאני משלם
16:42 11.03.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
תמרה
בתגובה ל: אליקו
רק אתה משלם מיסים?רוב המתנגדים לטרלול של הממשלה הזו,משלמים מיסים והרבה.משרתים בצבא תורמים למדינה.כמה פרזיטים,אוכלי חינם יושבים בממשלה הזו,שרק רומסת ודורסת ומסיתה ומפלגת את העם.ההסטוריה לא תסלח להם.ואת ההסטוריה אי אפשר לגרוס
17:09 11.03.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חלוץ
בתגובה ל: תמרה
אתם לא רוב העם ואני משלם בטוח יותר מיסים מהחברים שלך נכה צה"ל ומעסיק 60 עובדים אז איש קטן בלי להשתחצן תחזרו לגודל האמנתי שלכם
18:17 11.03.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אבי לוי
בתגובה ל: תמרה
ההסטרויה לא תשכח ולא תסלח לרונן בר,למחאה,ליש עתיד,גנץ,חלוץ,יעלון,ברק,בגץ,כל השמאל הרדיקאלי שבגדו והפקירו אנשים שנרצחו ונאנסו בשביל פוליטיקת רק לא ביבי,אתם הבאתם אותנו למצב הזה וכרגיל מנסים להפוך את התמונה,אנשים חסרי מצפון,שונאי יהדות ,צבועים,גזענים ואנרכיסטים, מפיצי שנאה וחיים בבועה
21:10 11.03.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר