מבזקים
סרוגים

דובר צה"ל לשעבר חושף: זה מה שהוצע להגרי

דובר צה"ל לשעבר, תא"ל במיל' רן כוכב, התייחס לסעדה סביב הדחתו של דובר צה"ל דניאל הגרי וחשף: זה מה שהוצע לו בתמורה

ט' אדר התשפ"ה
דובר צה"ל לשעבר חושף: זה מה שהוצע להגרי
דובר צה"ל לשעבר חושף: זה מה שהוצע להגרי צילום: דניאל הגרי (צילום: אבשלום ששוני/ פלאש 90)

דובר צה"ל לשעבר, תא"ל במיל' רן כוכב, חשף היום (ראשון) בכאן רשת ב' כי "הבנתי שהוצע להגרי להישאר בתפקיד עד שימונה לו מחליף וגם תפקיד תא"ל בכיר אחר, ע"מ לבצע 3 תפקידי תא"ל, כמו שזמיר ואני ביצענו, ורבים וטובים. דרגת אלוף אינה פרס, בוחרים את מי שרואים בו מתאים. הסערה מוגזמת".

עוד הוא הוסיף "הגרי היה דובר במלחמה שלא הייתה כמותה. ניתן היה לעשות את זה מעט אחרת, אבל הוצע לו להישאר בצבא בתפקידי תת אלוף".

הרמטכ"ל החליט: דניאל הגרי לא יקודם ויפרוש מצה"ל
הרמטכצילום: הרמטכ

לסיום אמר: "אסור להכניס את צה"ל לפוליטיקה ולהפך. הגרי שלא בטובתו נכנס למקומות האלה בגלל שהיה פער במהלך המלחמה והוא היה היחידי שעמד מולנו כציבור ישראלי. זה לא שירת אותו ואת צה"ל. לא היתה לו ברירה, ומעת לעת הוא גם נכנס למקומות לא לו".

דובר צה"ל דניאל הגרי רן כוכב