נתניהו ביקש דיון פעמיים בשבוע, השופט: מה עם האינטרס הציבורי?
בפתח העדות זה היום ה-15 ביקשו סנגוריו של ראש הממשלה להשאיר את עדותו יומיים בשבוע. השופט שחם: מה עם האינטרס הציבורי לקדם את המשפט?

ראש הממשלה שב אל דוכן העדים זה היום ה-15. אתמול העדות התמקדה בטענות התביעה לקשר השוחד נתניהו לשאול אלוביץ. רה"מ טען כי לא הסתיר מידע מיועציו המשפטיים בכל הקשור לקשרים עם בעלי בזק וואלה וטען כי הסכים להתראיין לאתר וואלה בשנת 2015 זאת לאחר שדוברו של נתניהו הודיע לו כי יש הבנות עם האתר.
בפתח העדות ביקש עורך דינו של נתניהו להשאיר את העדות יומיים בשבוע. השופטים הודיעו כי יקבלו החלטה בהמשך
עמית חדד: בסוף לנהל חקירה, יש את טענת התביעה שנדחה בשתי ידיים
עו"ד חדד: בהסכמה נשאר ביומיים בשבוע לחודשיים הקרובים.
השופטת פרידמן פלדמן: מה הנימוק?
עו"ד חדד: אם מוגשת בקשה כזו בהסכמה.
פרידמן פלדמן: טענת ההגנה
תירוש: כל אחד מהנימוקים שלו. ההגנה לא מקבלת את הנימוקים שלנו
השופט שחם: מה עם האינטרס הציברי לקדם את המשפט
תירוש:..מדובר ב-8 דיונים חושבים שבנסיובת האלה האינטרס הציבורי לא יהיה משמעותי..
עמית חדד: כולנו היינו ערים עד 1:30 בלילה. כפשוטו, להכין את האסמכתאות לדיון לפי המועדים שנקבעו עי השופטים.. עושים הכל.. יש הסכמה של המדינה..
השופט שחם: אם המדינה מסכימה היום..ניתן החלטה..חדד: נמשיך עם הבחירות, אחכ 13 קבצים נעבור עליהם במהירות, נעבור על הפריטים שדילגנו עליהם.. ברגע שנסיים את הבחירות הדברים יגיעו למיצוי.
פריט 108: אירוע מ-15 במרץ 15' דרישה להעלות קטעים מראיון נאשם נתניהו, דרך חפץ לישועה.
חדד: כמה ידוע לך על בקשה נוספת ב-15 במרץ לערוך קטעים מהראיון?
בנימין נתניהו: לא מכיר את זה, לא יודע.
עמית חדד: 16 במרץ 15' מתפרסם בוואלה ראיון שלך עם נחמיאס.
בנימין נתניהו: אני חושב שאם מדברים על עריכה…
עמית חדד: אני אראה לך את ההודעה ברול
בנימין נתניהו: מדבר על נחמיאס? אני חושב שיש דבר יותר חשוב קודם כל.
עמית חדד: … לגבי הראיון הבוס דיבר איתי … הכול בוצע כפי שביקשתם .. מבין שהכול היה בסדר. ראינו אתמול מה הם הקטעים. ישועה כותב את זה לחפץ. כתבו שהדרישה נענתה. ראינו מה חפץ ביקש בנוגע להצעת וואלה, עכשיו שאתה רואה זה משנה את התשובה שלך? שהדרישה נענתה?
בנימין נתניהו: הדרישה לא נענתה, קודם כול לא הייתה דרישה ההצעה הגיעה מישועה מצד וואלה בכל אופן. הביאו 2 קטעים הם לא הוסרו ושודרו במלואם אבל יש דבר אחד שאתה לא אומר. הייתה עריכה. לא נכון שלא הייתה. הם הוציאו ביוזמתם קטע על מאיר דגן שתקף אותי, השבתי לזה, והדבר הזה הומצא.
עמית חדד: לבקשתך הורידו?
בנימין נתניהו: בניכוד לבקשתי. הם הציעו ריכה שאנחנו נבחר אנחנו נתנו אצ הקטעים הם שידרו אותם ואחר כך עשו עריכה על מאיר דגן… אז הפוך כל טענת הערכיה היא בדיוק הפוך. לא אנחנו יוזמים את העריכה, הם נענים לדברים שלנו אבל מבצעים עריכה חד צדדית נגדי.
עמית חדד: ראינו את 2 הקטעים שמדברים עליהם, להוריד את הבלוק הזה ההוא… שני הקטעים חפץ כן ביקש שיישארו והביקורת שלך על דגן הוסרה. ביקשת זאת?
בנימין נתניהו: לא ביקשתי
עמית חדד: ההודעה הזו מ-15 במרץ חפץ מדווח עליה?
בנימין נתניהו: לא.
עמית חדד: בוא נראה את התמונה באתר.4046.
מצביעים נגד הזרם כותרת ראשית, ציפי ובוז'י לא עשו כלום – מה זכור לך?
בנימין נתניהו: לא הרבה.
עמית חדד: איזו בולטות?
בנימין נתניהו: מינורית.
עמית חדד: היה כותרת ראשית לידיעתך?
בנימין נתניהו: לא, לפי ידיעתי לפי ההכנה.
עמית חדד: זה פורסם במקביל לראיון עם ליבני. כמה ראית בזה משום הענות?
בנימין נתניהו: הם הוציאו ראיון איתי ועם ליבני מה ההענות?
עמית חדד: נמשיך אחר כך נחזור לראיון נוסף שהיה באתר. היה ראיון גם למתמודד נוסף לפני כן?
בנימין נתניהו: היה לבוזי לדעתי גם בבולטות.
עמית חדד: ננסה לרכז 2 פריטים ביחד שעוסקים במני נפתלי.
נתניהו: מה לי ולרובינשטיין?
101- אירוע מה-11 במרץ 15' הסרת כתבה … הועברה לנאשם אלוביץ׳ וטופלה במעורבות בני הזוג אלוביץ׳. 103- אירוע מיום 12 במרץ, דרדור כתבה על מני נפתלי, במעורבות אלוביץ׳ וישועה והפריט השלישי מ-15 במרץ 15' הסרת כתבה על מני נפתלי במעורבות אלוביץ׳ וישועה, באף אחד מהפרטים לא נטען למעורבותך כפי שראית. בפרט אחד יש פניה נטענת של רובינשטיין כמה זכור לך מעורבות?
בנימין נתניהו: לא זכור שום מעורבות.
עמית חדד: ביקשת וידעת עליה?
בנימין נתניהו: לא ידעתי עליה עד ההכנה כמובן ולא ביקשתי.
עדיין לא מצאתי קרה אחד שפניתי לרובינשטיין.
עמית חדד: היה לך קושי לדבר עם אלוביץ׳
בנימין נתניהו: לא יודע טאם זה פיל בחנות חרסינה אבל יש פה תופעה של אדם שמקבל יוזמות לא ממני, לא עובד איתי, זורק דברים פנימה, בעיקר בתחינות, איש יקר, אהוב שלי…
עמית חדד: כמה אתה מעורב?
בנימין נתניהו: לא מעורב בכלל. לא יודע אם יש מקרה אחד או שניים מעשרות פניות רובינשטיין שאני זוכר אבל אפילו אחד אני לא זוכר.
עמית חדד: אנחנו רוצים להקיף הרבה פריטים.
בנימין נתניהו: ניר חפץ עובד, אם אני רוצה אני יכול לדבר עם אלוביץ׳ מה לי ולרובינשטיין?
עמית חדד: פנייה נטענת של רובינשטיין נראה את הכתבה. נ4047 נפתלי נדרש להסביר כיצד… רואה?
בנימין נתניהו: טוב.
עמית חדד: בית הדין הורה לו לנמק איך הגיע לידיו התצהיר. הכתבה עוברת תהליך מעניין בעמוד הבית של וואלה.
זו הכותרת, בסגמנט חדשות זו הכותרת הגדולה בשבע 23 ובשמונה 24 כתבה זו מטפסת לה מעלה, ההפך מדירדור, מטפסת. פרשת המעון-נפתלי נדרש להסביר כיצד… כותרת שנייה מתחת לכותרת הראשית. רואה את זה?
בנימין נתניהו: חיובי.
עמית חדד: זה גם המצב בתשע עשרים וחמש. אין פניה ישירה מרובינשטיין כמובן שמה שאשאל … 8101 ברול.
"שאול… היא כתבה לי כעת, סוף הדרך…" "במקום להודות לו שעשה איתם אחד הראיונות הראשונים בסבב שלח ראיון עוין .. העביר לשופטת, בושה, הוא רוצה להפיל את ראש הממשלה , חשבתי שיהיה מרוצה…"
בנימין נתניהו: מי אומר ששכנע אותי?
עמית חדד: שאול העביר.
בנימין נתניהו: הוא אומר ששכנע אותי? זו הודעה מרובינשטיין?
עמית חדד: זו הודעה שרובינשטין כנראה מעביר לשאול. בסדר?
בנימין נתניהו: כן. הוא אומר חשבתי שיהיה מרוצה ששכנעתי אותו לראיון לוואלה, זה רובינשטיין ?
עמית חדד: רובינשטיין מעביר לשאול הודעה שהוא כנראה מקבל ממישהו.
בנימין נתניהו: אה, אוקיי בסדר, הבנתי.
עמית חדד: שאול מעביר לישועה הודעה מרובינשטיין שהוא כנראה מעביר… כמובן לא מודים, יש פה עדות שמיעה, בכל זאת נשאל בלי לגרוע מהסתייגויותינו.
ככל שהטלפון השבור של הודעות מייצג משהו שאירע כמה זו דרישה להורדת כתבה?
בנימין נתניהו: לא דרישה. בקשה. ובטח לא ממני.
עמית חדד: כמה אתה המקור של …
בנימין נתניהו: אני לא המקור של זה אני לא עוסק בזה לא הייתי מעורב בשום צורה.
עמית חדד: כתוב "היא כתבה לי", מי?
בנימין נתניהו: אני זה לא "היא".
עמית חדד: רובינשטיין שכנע אותך להתראיין?
בנימין נתניהו: לא בסימן קריאה.
מית חדד: בהודעה הזו וזה דבר בעיניי מעניין כתוב שוואלה צריכים להתנהג בצורה הגונה גם ביחס לראיון וגם לנפתלי. זה כי אתה ביחסי שוחד עם אלוביץ׳ וכי נתת לו רגולציה מיטיבה שנתיים וחצי?
בנימין נתניהו: ..שהיא נותנת לו, זה שהוא מתנהג בנבזות בניגוד לכל כללי העיתונות וההוגנות.
עמית חדד: בהודעה הזו וזה דבר בעיניי מעניין כתוב שוואלה צריכים להתנהג בצורה הגונה גם ביחס לראיון וגם לנפתלי. זה כי אתה ביחסי שוחד עם אלוביץ׳ וכי נתת לו רגולציה מיטיבה שנתיים וחצי?
בנימין נתניהו: שהיא נותנת לו, זה שהוא מתנהג בנבזות בניגוד לכל כללי העיתונות וההוגנות. במקום להודות … ואז הוא שולח ראיון עוין… הציוץ של מני נפתלי, בגניבה העביר לשופטת, אני הולך לקראתו.. בשבילו זה דבר חיובי והוא גומל בעיתונות מאוד עוינת. זה הנושא. אין זכר לרגולציה. להבנה השוחדית הכללית.
"התזה של הבנה שוחדית מופרכת ולא נבראה, שקרית במילה יותר פשוטה."
עמית חדד: כשמבקשים דברים, אומרים לשאול 27 בדצמבר סיכמנו יש הבנה שאני מקבל הענות חריגה אתה מקבל רגולציה אני עומד בחלקי בעסקה שנתיים וחצי אתה מפר, למה מגיע לך יחס הגון בגלל הראיון הראשון שנתת לא דברים אחרים?
בנימין נתניהו: התזה של הבנה שוחדית מופרכת ולא נבראה, שקרית במילה יותר פשוטה.
עמית חדד: יש בפניה בקשה תחינה להורדת כתבה?
בנימין נתניהו: האמת, לא בקריאה נוספת. זה פשוט הבעת תרעומת ומוצדקת, אגב.
עמית חדד: אראה לך שוב פריט 101.
דרישה להסרת כתבה ההעוסקת בתצהיר, אנו יודעים שגם בבקשה, כתב האישום כותב דרישה זו אולי בעיה לשונית או משפטית אבל יש פה תחינה?
בנימין נתניהו: אין פה והתביעה יכולה להגיד שהעד, אני אמרתי שיש פה בקשה לכן לא קראתי בעיון, אין פה בקשה, יש פה הבעת תרעומת איך עשיתם זאת בכלל. והם קוראים לזה דרישה.
עמית חדד: הדרישה נענתה? למרות שהכתבה קיימת?
בנימין נתניהו: לא היא לא נענתה. איזה נ' זה?
עמית חדד: 4047.
בנימין נתניהו: המסרון שראינו קודם לכן זה בתגובה לדבר הזה נכון?
עמית חדד: כן.
בנימין נתניהו: בסדר, טוב.
עמית חדד: נמשיך.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו