חנויות השמיטה החרדיות יתחילו לשווק ירקות שגודלו בעזה
ירקות ספוגים בדם. לראשונה מזה שמונה שנים יצאו הבוקר משאיות ובהן סחורה חקלאית מעזה בדרך לחנויות השמיטה של המגזר החרדי שמעדיף 'יבול נכרי', גם אם מדובר בחיזוק שלטון החמאס

לראשונה מזה שמונה שנים יצאו הבוקר (ה') משאיות ובהן סחורה חקלאית מעזה בדרך להימכר בישראל.
שלוש משאיות ועליהן 27 טון עגבניות ו-5.5 טון חצילים יצאו הבוקר ממעבר הסחורות כרם שלום כדי להימכר בשווקים בדרום הארץ וביום ראשון צפויות לצאת משאיות נוספות כדי להימכר בשווקים נוספים בישראל. האישור הנוכחי ניתן כדי לספק ירקות למגזר החרדי, שמעדיף לקנות בשנת השמיטה תוצרת ערבית, אפילו משלטון החמאס ולא לצרוך ירקות ופירות מ'היתר מכירה' או מהערבה הדרומית. בשל הביקוש נמכרים הירקות לעיתים במחיר כפול ממחירי 'היתר מכירה' המקבילים.
הסגר על עזה הוטל מאז עליית החמאס לשלטון בשנת 2007, לפני הטלת הסגר כ-85 אחוז מהמוצרים שיצאו מעזה נמכרו בישראל וברשות הפלסטינית, כאשר ישראל היוותה את השוק העיקרי של סוחרי הרצועה, שמכרו לישראל ירקות ופירות, ריהוט, מוצרי טקסטיל, ועוד.
לעיתים רחוקות התירה ישראל מכירה של סחורה מהרצועה לשווקים בחו"ל, שיצאה דרך נתב"ג, נמל אשדוד או גשר אלנבי. בחודשים האחרונים, ובייחוד מאז מבצע 'צוק איתן' החלה ישראל מראה סימני נסיגה מהוססים של כמה מהמגבלות על מכירת סחורות מהרצועה לרשות ואפילו לישראל עצמה.
חקלאים ברצועה מסרו לארגון השמאל 'גישה' כי הסחורה החקלאית לישראל תצא מעתה בימי ראשון, שלישי וחמישי, שהם גם ימי יציאת סחורה חקלאית מעזה לרשות. בהמשך צפויה גם יציאתם של מלפפונים וקישואים למכירה בישראל.
בעבר הבאנו את דבריו של רב העיר רמת גן הרב יעקב אריאל, שהצר על כך שרבים בוחרים לצרוך ירקות מערבים בשנת השמיטה. לדבריו הם מפספסים את המטרה "מחזקים את האחיזה של הגויים בארץ ועוברים על "לא תחונם" שהוא איסור מהתורה אך יותר מכך, שנת השמיטה באה לחבר אותנו לארץ ובמקום לשמוח בחלקינו חלק מהחקלאים בוחרים להפקיר אותה לגויים המשתלטים על ענף החקלאות עד כדי גוויעה של החקלאות הארץ ישראלית". לדברי הרב אריאל "יש פתרונות, יש אפשרות לחיות נכון את השמיטה, רק חשובה היא המודעות, המסירות והדאגה לחקלאי".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו