לאחר שביקש לקצר את עדותו בשעה, ראש הממשלה נאם היום במסגרת דיון ה-40 חתימות במליאת הכנסת.

את דבריו פתח ראש הממשלה באיום: "אנחנו במלחמה רב-זירתית, החזיתות הן נגד הטרור הנפשע שמכוון נגד חפים מפשע במדינתנו. נבוא חשבון עם כל מפגע וכל משלח. אלה לא דיבורים בעלמא, אנחנו מוכיחים את זה כמעט יום-יום. עם ישראל חזק ומבקשי נפשנו לא יכלו לנו."

בהמשך, הוסיף נתניהו: "אלה ימים שנוגעים בנפש העמוקה ביותר שלנו כישראלים אוהבי המדינה. בעסקת החטופים האחרונה השבנו ארצה 38 חטופים שהוחזקו בשבי חמאס. לא נעצור עד שנשיג את כל יעדי הניצחון: להחזיר את כל חטופינו, מי שהאמין שלא נחזיר אף אחד, להשמיד את הכוח השלטוני והצבאי של חמאס ולוודא שעזה לא תהווה איום על ישראל."

בנוסף, התייחס ראש הממשלה לעסקאות החטופים: "הצלחנו להחזיר הביתה בנובמבר 2023 80 חטופים במקום 50. הייתה נכונות להחזיר 50, אבל אני התעקשתי על 80 ו-30 הובאו בגלל ההתעקשות הזו. לאחר מכן, חמאס סירב לכל עסקה. כל בכירי הממשל בארה"ב אמרו את זה, אבל אתם באופוזיציה, יחד עם ערוצי התבהלה והדכדוך, ניהלתם קמפיין ציני ושקרי על גבם של משפחות החטופים, כאילו הממשלה מטרפדת את העסקה, וזה שקר."

הוא הוסיף בכאב: "מה עובר על משפחות החטופים כשהן שומעות את השקרים שלכם? אתם פשוט מרסקים את הנפש שלהם."

בהמשך דבריו, ציין ראש הממשלה: "בעסקה הנוכחית החזרנו 25 חטופים ישראלים חיים, והמספר הזה הוא יותר מפי 2 מהמספר שחמאס נקב בו במשא ומתן, שהוא עצמו טירפד. במאי, יוני ויולי, חמאס הסכים לשחרר אז רק 12 חטופים חיים. רבים כאן היו מוכנים לוותר ולהסתפק ב-12 חטופים. עסקה עכשיו בכל מחיר? רק בזכות ההתעקשות שלי ושל חבריי הגענו לעסקה טובה בהרבה, ואת זה אתם לא מספרים למשפחות החטופים ולאלו ששוחררו."

בהמשך, אמר ראש הממשלה: "גיליתי אמת מוזרה, ככל שאני וחבריי מחזירים יותר חטופים, אתם תוקפים אותנו יותר. לפני ימים אחדים רעייתי ואני נפגשנו עם קית' סיגל, הוא בא עם אשתו אביבה, שחזרה בעסקה הראשונה."

הוא סיפר מפגשם: "קית' סיגל סיפר לנו על הסבל שהוא עבר והדגיש את המחויבות להוסיף להיאבק עבור מי שנותרו שם. אני שאלתי אותו וחטופים אחרים שחזרו, האם למקרה שהיו איתם עוד אנשים שראו אותם עוזבים, משום שהחמאס כל הזמן הלעיט אותם בשקר 'שכחו אתכם, לא רוצים אתכם', יש אפקט מסוים. שאלתי אם הם הבינו את המחויבות להוציא אותם. אנחנו לא נוותר על אף אחד."

בנוגע למגעים האחרונים, ציין ראש הממשלה: "העלנו לוויטקוף את העקרונות שלנו לשלב ב', שחמאס לא מסכים להם. הוא הציע שהמרחק בין הצדדים בשלב ב' הוא כזה שאי אפשר לגשר עליו, וזה יוביל לפיצוץ. אז במקום פיצוץ, הוא הציע הפסקת אש לרמדאן ולפסח תמורת החזרתם של כל 59 החטופים שנותרו בידי חמאס, עד 24 חטופים חיים ולפחות 35 חללים. הוא הציע זאת משום שהוא רצה להבטיח שהתהליך יימשך ולא יגיע לשבר. בעוד שהסכמנו למתווה ויטקוף, חמאס התבצר שוב בעמדתו השלילית."

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

ביבי

הוא הוסיף: "לא הפרנו את ההסכם, לפי ההסכם, ולא רק ההסכם, לפי מכתב צד שליווה את ההסכם של הממשל הקודם, שגובש על ידי ממשל טראמפ, יש לנו את הזכות בכל רגע מהיום ה-42 לפרוש מהמשא ומתן ולחזור ללחימה אם אנחנו מתרשמים שהמו"מ חסר תוחלת."

ולסיום, ציין: "כרגע אני לא יכול להתווכח עם ויטקוף במסקנה שלו, גם אם המו"מ להפסקת אש תמידית הוא לא מעשי כרגע, אבל יש הצעה מעשית לעשות את זה. אנחנו בתוך ההסכם, אנחנו לא מפירים אותו ולא באים וחוזרים מיד ללחימה. מי יודע, אולי נצטרך. הוא כרגע מציע דרך להשיב את כל החטופים, מחצית ביום הראשון ומחצית ביום האחרון, במידה והגענו להסכם."

בהמשך לכך, ציין ראש הממשלה: "שלשום החלטנו להפסיק את כניסת הסחורות והאספקה לרצועת עזה. בתקופה האחרונה, חמאס בוזז ביתר שאת את הסחורות מהתושבים, יורה בהם והורג אותם, והופך את האספקה למכונת הכסף שלו כדי לייצר טרור נגדנו. ולכך לא נסכים. אני אומר לחמאס: אם לא תשחררו את חטופינו, יהיו לכך השלכות שאתם לא יכולים לדמיין. מאז מתקפת הטרור המחרידה, גבינו מאויבינו מחיר עצום. עשינו פה דברים שאף אחד לא האמין שנעשה. שרשרת ההישגים הכבירים שלנו שינתה את פני המזרח התיכון, וכעת עם תמיכת הנשיא טראמפ, אנחנו נערכים לשלבים הבאים של המערכה."

בנוגע למבצע "הביפרים": "לפני כמה ימים, דדי ברנע התייחס למבצע הביפרים. המבצע פגע קשות בחיזבאללה. היו מי שדרשו שלא אאשר את המבצע הזה, הם קראו לזה בזלזול 'צעצועים'. היה אפילו מישהו שהדליף לתקשורת כדי לסכל את המבצע. גם על ההדלפה המסוכנת הזו לא נפתחה חקירה."

ראש הממשלה הוסיף: "טראמפ הציג חזון חדשני ומהפכני על הגירה מעזה. אני חושב שצריך לתמוך בו. אנחנו תומכים בו באופן מלא וזה יאפשר עתיד אחר לאזור. בשנה וחצי האחרונות, רבבות יצאו מעזה, הם שיחדו את דרכם החוצה, העשירים עזבו אבל העניים נותרו מאחור. הגיע הזמן לתת לתושבי עזה את הבחירה האמיתית, את החופש לבחור."

בנוגע לאיראן, אמר ראש הממשלה: "באשר לאיראן, נמשיך לפעול בנחישות כדי לא לאפשר להם להשיג נשק גרעיני."

עוד הוסיף: "חשוב והכרחי לחקור לעומק את כל מה שקרה ב-7.10 ומה שקדם לכך, אבל החקירה הזו צריכה לזכות באמון העם, או ברוב העם. לכן אנחנו דורשים להקים ועדת חקירה אובייקטיבית, מאוזנת, בלתי תלויה ולא מוטה פוליטית, שהמסקנות לא יכתבו מראש ולא יהיו בגוון אחד. איך אפשר לעשות דבר כזה? מה אתם חושבים, שאנחנו ילדים? שאנחנו לא מבינים את זה? ממלכתיות אמיתית, מאוזנת ולא מוטה, זו מה שאנחנו רוצים. הציבור דורש אמת, אנחנו דורשים אמת. רוצים ועדה שתחקור הכל, מבלי יוצא מן הכלל, ותעשה את זה בדרך בלתי מוטה, וכך יהיה."

והמשיך: "אם כבר מדברים על חקירות, לאורך כל המלחמה אני דורש לחקור הדלפות מישיבות קבינט. אני דורש קודם כל לחקור את ההדלפה הפלילית של ח"כ קריב מדיון של ועדת חוץ וביטחון. דורש לחקור את הפצת הסרטון השקרי של שדה תימן, חוקר את ההסתה לסרבנות של יאיר גולן. יש לו הר של חמאה על הראש, אבל התקשורת מסרבת להמיס את החמאה. את כל זה לא חוקרים, אלא סיפורים מצוצים מהאצבע בהאשמות נגדי ומקורביי. השימוש הפסול והחמור בדרג הפקידותי וגיבוי התקפות נגד הדרג המדיני שנבחר על ידי העם, זו פגיעה עמוקה בדמוקרטיה. מנפחים בלונים יום-יום בקול תרועה, והם מתנפצים בקול דממה דקה ולא שומעים אותם."

בנוסף, טען ראש הממשלה: "יש פרשה אחת שצצה מעת לעת בתקשורת והיא לא מיוחסת אליי, וקוראים לה פרשת ג'פרי אפשטין. אבל משום מה, מזמינים את אהוד ברק לאולפנים, מראיינים אותו ברוב כבוד והדר ולא שואלים אותו שאלה אחת. ערוצי התקשורת הן לא חדשות אלא פייק, בשיתוף פעולה מלא עם הדיפסטייט. כשהתיקים נגדי מתפוררים בבית המשפט, תופרים חדשים בהאשמת שווא נגדי ונגד אנשיי, בעיצומה של מערכה גורלית, גם הבלונים הללו יתנפצו. זה לא יעבוד יותר, כי רואים את האחדות בעם."

הוסיף גם: "אתם שמסיתים בצורה פרועה, אתם מפגלגים. ככל שאתם נעשים נואשים יותר, אתם מייצרים שריפות. רוב העם רואה מה שקורה פה. שיתוף הפעולה בין התקשורת לדיפ סטייט לא הצליח בארה"ב, וגם לא יצליח כאן."

לסיום, אמר ראש הממשלה: "אני אמשיך לדרוש ועדת חקירה אמיתית, מאוזנת, שתגיע לאמת, ואני אמשיך לדבוק בניצחון המוחלט."