בשל החשש הרב בישראל על כך שמצרים עלולה לתקוף את ישראל, וזאת לאור התיעודים הרבים ממדבר סיני בה נראה צבא מצאים מתחמש – בצה"ל מעוניינים להרגיע את הרוחות.
מפקד אוגדה 80, תא"ל איתמר בן חיים, נשאל על ידי אזרח האם צה"ל לא חוטא בחטא הקונספציה, בדומה לזה שהתרחש בדרום ב-7 באוקטובר, והאם צבא מצרים לא מתכנן מתקפה נגד ישראל.
בהקלטה שפורסמה בווינט, נשמע בן חיים משיב: "התרחיש שבו צבא מצרים יוצא להתקפה במרחב הזה – אנחנו לא נערכים אליו כי אנו לא חושבים שהוא תרחיש שקיים כרגע בטווח הזמן המיידי".

עוד הוא הוסיף "כדאי שיעניין אותך ההסכם (השלום עם מצרים שנספחו הצבאי מגביל את נוכחות הצבא המצרי בסיני) כי בסוף אנו עושים את מה שביכולותינו. צה"ל צריך עוד סד"כ ביהודה ושומרון, בלבנון, בעזה ובירדן ובסוף אנו נערכים אל מול מה שאנו מעריכים. אני מעריך שהתקפה כמו שידידי תיאר פה לא תתקיים בטווח הזמן המיידי, קרי בשנים הקרובות, ואם יוחלט על דבר כזה אנו נדע להיערך".
דובר צה"ל מסר: "מפקד האוגדה הציג לתושבים את עיקרי הערכת המצב והמאמצים המבצעיים, הערכות האוגדה מול כלל האיומים, ובהתאם לסדרי העדיפויות".





תגובות
הנה עוד פעם מרדימים אותנו צריכים להעיף כל קצין מעל דרגת אל"מ הביתה ושים צעירים או מילואימניקים שנילחמו
ממשל ארה"ה וטראמפ צריכים להזהיר את סיסי ואת מצרים וצבאה...שכל החימוש שישראל קבלה ישמיד את צבא מצרים...לאחר הירי הראשון מצבא מצרים נגד ישראל...וסיני יחזור לישראל...וסיסי המטורף יודח ויכנס לכלא כמו מוברק ומורסי...!
מצרים תצא למתקפה מתי שיתאים לה, אנחנו צריכים להכין תכנית לכיבוש סיני, אם יראו שיש לנו תכנית כזו אולי זה ירתיע אם יראו שאנחנו שאננים אז לא בטוח. בכל המלחמות שלא היינו ערוכים הפסדנו, המלחמה בעזה לקחה שנה וחצי ועוד לא הסתיימה כי לצבא לא היתה תוכנית לכיבושה, במלחמת לבנון השניה כנ"ל.