יו"ר עוצמה יהודית איתמר בן גביר תקף בחריפות את הממשלה הבוקר (ראשון), זאת בעקבות הודעת לשכת ראש הממשלה על ההצעה להארכת הפסקת האש ועסקת החטופים. בדבריו בן גביר קרא לחידוש הלחימה ברצועת עזה.

"עצם העובדה שהממשלה לא מאמצת את הצעת הנשיא טראמפ עצמו, ולא מציבה כעת לחמאס אולטימטום לשחרר את כל חטופינו ללא תנאי, אחרת ייפתחו שערי הגיהנום על עזה, היא חרפה מוחלטת" כתב בן גביר ברשתות החברתיות. עוד אמר כי "ההחלטה להמשיך להתחנן לחמאס כי יסכים להמשך הפסקת אש, במקום לכתוש אותו בעוצמה אדירה – היא חרפה כפולה".

כאמור, לשכת ראש הממשלה הודיעה הלילה כי לאחר דיון ביטחוני בראשות רה"מ נתניהו ובהשתתפות שר הביטחון, בכירי מערכת הביטחון וצוות המשא-ומתן, הוחלט כי ישראל מאמצת את מתווה שליחו של נשיא ארצות-הברית, סטיב ויטקוף, להפסקת אש זמנית לתקופת הרמדאן ופסח.

על פי ההחלטה, ביום הראשון של המתווה ישוחררו מחצית מהחטופים החיים והחללים, ובסופו – אם תושג הסכמה על הפסקת אש קבועה – ישוחררו יתר החטופים החיים והחללים. ויטקוף הציע את המתווה להארכת הפסקת האש לאחר שהתרשם שאין בשלב זה אפשרות לגשר בין עמדות הצדדים לסיום המלחמה, ושדרוש זמן נוסף לשיחות על הפסקת אש קבועה.

עוד נכתב כי בעוד שחמאס הפר פעם אחר פעם את ההסכם, ישראל אינה נמצאת בהפרה. על-פי ההסכם, ישראל יכולה לחזור ללחימה לאחר היום ה-42 אם היא מתרשמת שהמשא-ומתן אינו אפקטיבי. סעיף זה נתמך במכתב צד של הממשל האמריקני הקודם וקיבל גם את תמיכתו של ממשל טראמפ.

לדברי לשכת נתניהו: "בשעה שישראל הסכימה למתווה ויטקוף במטרה להשיב את חטופינו, החמאס עד-כה דבק בסירובו למתווה זה.אם חמאס ישנה את עמדתו, ישראל תיכנס מיידית למשא-ומתן על כלל הפרטים של מתווה ויטקוף".