ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון ישראל כ"ץ הנחו היום (שבת) את צה"ל להיערך להגנה על היישוב הדרוזי ג'ראמנה הנמצא בפרברי דמשק ומותקף כעת על ידי כוחות המשטר הסורי.
"לא נאפשר למשטר הטרור של האיסלאם הקיצוני בסוריה לפגוע בדרוזים. הנחנו את צה"ל להיערך ולהעביר מסר אזהרה חריף וברור: אם המשטר יפגע בדרוזים – הוא ייפגע על ידינו.
אנו מחויבים לאחינו הדרוזים בישראל לעשות הכל כדי למנוע פגיעה באחיהם הדרוזים בסוריה וננקוט בכל הצעדים הנדרשים לשמירה על ביטחונם".
בשבועות האחרונים התבטא ראש הממשלה על הצורך של ישראל להגן על הדרוזים בסוריה. האזור הדרוזי שנמצא בדרום מערב סוריה – ממש מול הגולן הישראלי, נמצא סמוך מאוד לאזור החיץ שהוקם עם התמוטטות משטר אסד. הרצועה הדרוזית שנמתחת לאורך גבול ירדן, מתאחדת עם האזור הכורדי במזרח סוריה – סמוך לגבול עם עירק.
בישראל רואים בחיץ הדרוזי, מעין קו הגנה בינינו ובין הכוחות הסורים האיסלאמיסטים שתפסו את השלטון בסוריה.
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
דרוזי דרוזי
אתה חלאה ואני לא מופתע שאתם כפויי טובה
08:38 02.03.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אליהו
לא לחזור על השטות של 1982 בלבנון לא לעזור לאף אחד שם, נהפוך הוא, לדאוג שתמיד יהיו חיכוכים בין העדות עד למלחמת כל בכל, למנוע מהתחזקות סוריה
07:25 02.03.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר