מפכ"ל המשטרה דני לוי הגיש מכתב התראה לחברת החדשות של ערוץ 12, המכתב מגיע בעקבות כתבה שפרסם יוסי מזרחי על הבנייה הלא חוקית בביתו של מפכ"ל המשטרה.

בריכה פרטית, מבלי לקבל את האישורים

במסגרת הכתבה, טען כתב ערוץ 12 כי המפכ"ל "החל לשדרג את הווילה שלו בזיכרון יעקב ולבנות בריכה פרטית, מבלי לקבל את האישורים לכך מהוועדה לתכנון ובנייה". עוד נטען במסגרת הכתבה, כי "למרות חוסר בהיתר, העבודות בשטח החלו." במסגרת מכתב ההתראה כתבו עורכי הדין עמית חדד ונועה מילשטיין כי ״העובדות הפשוטות הן, שהכתבה של מר מזרחי היא כתבה שקרית ומכפישה".

לטענת המפכ"ל, מעולם לא בוצע שיפוץ בביתו ללא אישור, כל פעולת שיפוץ בביתו של המפכ"ל בוצעה על ידי גורמי המקצוע המוסמכים לכך ובהתאם לאישורים הרלוונטיים. המפכ"ל טוען גם כי לא החלו עבודות בניית הבריכה והחומה, ואלה יחלו אם וכאשר יתקבל היתר כדין.

למכתב אף צורף האישור לביצוע עבודות השיפוץ בביתו של המפכ"ל חתום על ידי מהנדס הוועדה המרחבית. עו"ד המייצגים את מפכ"ל המשטרה: "תפקיד מפכ"ל המשטרה הוא תפקיד משמעותי ובעל חשיבות ציבורית יוצאת דופן, אמון הציבור במפכ"ל המשטרה מהווה נדבך חשוב ומהותי בעבודתו, ומשליך באופן ישיר גם על יכולתה של משטרת ישראל לבצע את תפקידה. השמירה על שמו הטוב מהווה אינטרס ציבורי של ממש."