במהלך ראיון שמסר חבר הכנסת אריאל קלנר מהליכוד לסרוגים, הוא התייחס גם לסוגית חוק הגיוס והביע את עמדתו על עקרונות החוק שמקדמת הקואליציה בוועדת החוץ והביטחון. קלנר אמר שהוא אופטימי מהתהליכים בנושא והבהיר כי לדעתו מי שלא לומד תורה צריך להתגייס.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
בשבועות האחרונים, דנים בוועדת חוץ וביטחון על עקרונות חוק הגיוס, ששר הביטחון ישראל כ"ץ הביא לכנסת. מה דעת לך על העקרונות האלה? אתה תומך בחוק כפי שהוא מקודם כעת?
"העקרונות הן עקרונות שבאים ואומרים, שבקצה אנחנו רוצים לראות 50% מהעולם החרדי מתגייס, אנחנו רוצים שאנשים שלא לומדים תורה, שאלה שאינם עוסקים בתורה יתגייסו, אין שום סיבה שלא. צה"ל צריך צבא גדול. מצד שני, צה"ל חייב לעשות את ההתאמות וללכת לקראת הציבור החרדי. אני רואה את הדברים, וצה"ל כן עושה את זה, אני מתמלא אופטימיות שאני רואה את זה. לא הכול מושלם, לא הכול כמו שצריך, יש עוד הרבה מה לשפר, אבל הכיוון הוא כיוון נכון".
"צריך פחות לדבר ופחות סיסמאות. תהליכים לוקחים זמן ומה שלא קרה 77 שנים זה לא דבר שבתוך יום אחד יקרה ופתאום תראה קבוצת אוכלוסיה שאף פעם לא התגייסה, תתגייס. זה לא קורה ככה, תהליכים מבורכים מתרחשים, צה"ל צריך לבוא ולתת לעולם החרדי ולציבור החרדי את המקום שלו והציבור החרדי צריך להתגייס לצה"ל. אנחנו רוצים חרדים שיתגייסו לצה"ל ויצאו חרדים מהצבא ואנחנו רוצים צבא גדול, צבא שהנטל מתחלק בין רבים, כל הדרך לביצור ביטחונה של מדינת ישראל, ואני חושב שאנחנו בכיוון הנכון".

איזה עקרונות חשובים שיהיו בחוק הגיוס?
"בסוף צריך לזכור שאנחנו רוצים לוחמים ותומכי לחימה, לוחמים ותומכי לחימה לא מגיעים רק באמצעות מקלות. אתה יכול לשבור אנשים ולגייס אותם בכוח לצה"ל, מה אתה תקבל? תקבל ממש"קי מטרות, תקבל אנשים שיהיו נטל על הצבא אנחנו לא רוצים את זה. אנחנו רוצים לוחמים ותומכי לחימה ולכן צריך לבוא לעשות את ההליך הזה בשכל, סנקציות במקום איפה שצריך, ותמריצים במקומות אחרים. אני הגשתי הצעות חוק שנותנות תמריצים לחיילי המילואים גם בתחומי הקרקעות בגליל שזה דבר שחובה לקדם, גם באקדמיה לתת העדפה מתקנת לחיילי המילואים. בסוף אנחנו רוצים לתעדף ולתת גמול למי שנותן למדינה הזאת ובדרך הזאת אני חושב אפשר יהיה להגיע להתקדם בתהליך. אנחנו מתקדמים ומשלב לשלב נהיה מצב טוב יותר".
לסיכום אפשר להגיד שאתה תומך בעקרונות ששר הביטחון מקדם?
"ברמה העקרונית בוודאי שכן אני חושב שנעשה פה עבודת מטה, יש פה רצון גדול לבוא ולעשות את הדברים נכונה. שר הביטחון מוביל את הדברים ביוזמה, בלנסות להגיע להבנות. יש אנשים שמחפשים את המלחמות, יש אנשים שמחפשים את המריבות, הם לא מחפשים שחרדים יתגייסו, הם מחפשים שיהיה להם על מה לעשות את הקמפיין הבא שלהם נגד החרדים. יש לצערי כאלה בשני הצדדים, גם אלה של 'נמות ולא נתגייס' וגם מהצד השני אנחנו רואים אנשים שמטרתם היא לא לגייס חרדים אלא לריב החרדים. אנחנו רוצים חרדים אחים אוהבים ואהובים, אנחנו רוצים אותם יחד איתנו בצה"ל אנחנו רוצים לתת להם את המקום שלהם אנחנו רוצים שהם ישמרו על הזהות שלהם ויצאו כרצונם כמו שהם נכנסים ככה הם יוכלו לצאת ותוך שימור אורחות חייהם".
מה דעתך בנושא?
4 תגובות
1 דיונים
שאול א.
אתה בסך הכל אדם רקוב. כמו החבר שלך, אולמרט.
07:35 25.02.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מיאמי
כמדומני יאיר לא עוסק בתורה
02:06 25.02.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אבל גם זנות , נופל בקטגוריה של תורתו אומנותו ...
בתגובה ל: מיאמי
.
07:12 25.02.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שמואל חיים
צאו מהשטחים - נצטרך 45% פחות חיילים. דמגוג.
22:05 24.02.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שאול א.
אתה בסך הכל אדם רקוב. כמו החבר שלך, אולמרט.
07:35 25.02.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מיאמי
כמדומני יאיר לא עוסק בתורה
02:06 25.02.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אבל גם זנות , נופל בקטגוריה של תורתו אומנותו ...
בתגובה ל: מיאמי
.
07:12 25.02.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שמואל חיים
צאו מהשטחים - נצטרך 45% פחות חיילים. דמגוג.
22:05 24.02.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר