דו"ח מיוחד שפרסמו שני ארגוני זכויות אדם, המתמחים בחקר הוצאות להורג ברחבי העולם חושפים כי איראן שברה שיא בינלאומי, והוציאה להורג הכי הרבה אזרחים בשנה מאז שהתחילו לספור, ושרובם היו אסירים פוליטיים.
איראן הוציאה להורג לפחות 975 בני אדם לאורך השנה האחרונה, כך חשפו ארגוני זכויות האדם האירופאיים, ה-IHR והארגון הצרפתי "יחד נגד הוצאות להורג". הדו"ח שפרסמו במשותף שני הארגונים חושף כי מדובר בשבירת שיאים, וכי מעולם לא תועדו מספרים כאלה מאז תחילת המעקב ב-2008.
אנשי הארגונים מסרו בהצהרה מיוחדת כי: "באיראן מתרחשת עליית מדרגה מסוכנת ומזעזעת, הרפובליקה האסלאמית עושה שימוש בהוצאות להורג ככלי להרתעה ודיכוי פוליטי".
על פי נתוני ארגוני המעקב, לפחות 5 אנשים הוצאו להורג כל יום באיראן במשך שלושת החודשים האחרונים, כאשר לפחות 80 אחוזים מהם היו "הוצאות להורג על בסיס פוליטי".
על פי נתוני המעקב של הארגון, לאורך השנים האחרונות הגבירה איראן דרמטית את השימוש בעונש המוות, והפכה אותו לכלי מרכזי יותר ויותר בפעילות כנגד מתנגדי משטר.
בשנה שעברה איראן הוציאה להורג 834 אזרחים "בלבד" וכ-750 אזרחים בשנה הקודמת לכך. על פי הנתונים מדובר בעלייה של 20 אחוזים בהוצאות להורג כל שנה ב04 שנים האחרונות.
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
אני
ביבי הוציא להורג , אדריכל הטבח הוציא להורג יותר אנשים. רק שאירן היא מדינה של 90 מיליון אנשים וישראל כמעט פי 10 פחות. עכשיו תחליטו מי עמלק אמיתי
17:21 24.02.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אני
ביבי הוציא להורג , אדריכל הטבח הוציא להורג יותר אנשים. רק שאירן היא מדינה של 90 מיליון אנשים וישראל כמעט פי 10 פחות. עכשיו תחליטו מי עמלק אמיתי
17:21 24.02.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר