נחשף: התכנים המסיתים שמלמדים במערכת החינוך של אונר"א
במהלך דיון מיוחד בכנסת על יישום חוקי אונר"א, נחשפו נתונים חמורים על התכנים אותם מלמדים במערכת החינוך של אונר"א בעזה וברחבי ישראל. לכל הפרטים

השדולה לסגירת אונר"א, בראשות ח"כ דן אילוז (הליכוד), התכנסה היום (חמישי) בכנסת, במטרה לעקוב אחר יישום החוק להוצאת אונר"א מישראל ולחשוף את המשך פעילותו בניגוד לחוק.
במהלך הדיון, הציג דוד בדין, יו"ר מרכז בדין לחקר מדיניות המזרח התיכון, נתונים חמורים על מערכת החינוך של אונר"א, המנציחה את הסכסוך באמצעות חומרי לימוד אנטישמיים והאדרת מחבלים. "אונר"א אינה מוסד חינוכי תמים – היא מנגנון להנצחת הפליטות ולחינוך דור חדש של מחבלים," אמר בדין.
בתי ספר על שמות מחבלים ושיתוף פעולה הדוק עם ארגוני טרור
לפי הנתונים שנחשפו בדיון, רוב תקציב אונר"א, המגיע ממדינות המערב, מופנה למערכת החינוך שלה, אך במקום ללמד מקצועות ליבה, התלמידים מקבלים חינוך לשנאה ולהכחשת זכות קיומה של ישראל.
בין הנתונים המדאיגים שנחשפו בדיון:
-עשרות בתי ספר של אונר"א נקראים על שמם של מחבלים, כולל יחיא עיאש, אחמד יאסין ודלאל מוגרבי.
-ספרי הלימוד כוללים מפות שבהן מדינת ישראל אינה קיימת, וערים ישראליות נושאות שמות ערביים בלבד.
-ילדים בבתי הספר של אונר"א מחויבים לשנן שירים שמפארים פיגועים ורוצחי יהודים.
-מדריכי הוראה רשמיים של אונר"א מלמדים כי היהודים "זמניים" בארץ ישראל ויש לגרשם בכוח.
-מסמכים פנימיים של אונר"א מצביעים על שיתוף פעולה הדוק עם ארגוני טרור ברצועת עזה.
כדוגמא לנתונים שנחשפו, הובא ספר לימוד רשמי של אונר"א אשר מוקדש לזכרה של המחבלת דלאל מוגרבי, שהובילה את הפיגוע בכביש החוף בשנת 1978, שבו נרצחו 38 ישראלים, בהם 13 ילדים. מזכ"ל האו"ם עצמו הורה בעבר להסיר את התכנים הללו, אך לפי העדויות שהוצגו בדיון, אונר"א החזירה אותם למהדורות החדשות כמעט ללא שינוי.
450 חברות ישראליות עושות עסקים עם אונר"א
למרות שהמידע על חומרי הלימוד המסיתים של אונר"א מוכר כבר שנים, ממשלות ישראל לא פעלו באופן מספק נגדו. בדיון אף נחשף כי 450 חברות ישראליות עושות עסקים עם אונר"א, מנצלות את התקציבים הזורמים אליו ומאפשרות את המשך פעילותו.

בניין אונר"א בעזה (צילום: עבד רחמן חטיב, פלאש 90)
בדיון השתתפו שרים, חברי כנסת, בכירים מהרשויות המקומיות ונציגי ארגוני חברה אזרחית, בהם השר לענייני ירושלים מאיר פרוש, סגנית שר החוץ שרן השכל, סגן ראש עיריית ירושלים אריה קינג, וכן חוקרים ופעילים המתמחים בפעילות אונר"א.
יו"ר השדולה דן אילוז הדגיש בפתח הדיון: "האם כל מוסדות אונר"א נסגרו? עדיין לא. האם כל הקשרים נותקו? עדיין לא. האם מדינות העולם עצרו את המימון? עדיין לא", אמר. לדבריו, השדולה תמשיך לפעול בנחישות עד להשלמת כל הצעדים הנדרשים.
סגנית שר החוץ שרן השכל, נשאה גם היא דברים ואמרה: "מאז כניסתי לכנסת ב-2015 אני פועלת ונאבקת כדי להוציא את אונר"א מחוץ לחוק. התרעתי, הצגתי ראיות, נלחמתי להעלות את הנושא על סדר היום" הלב כואב שרק לאחר אירועי ה-7 באוקטובר, המערכת כולה סוף סוף הפנימה כי אונר״א היא זו שסללה את את הדרך לטבח הנורא".
השכל הוסיפה ואמרה: "סגירת אונר״א היא הישג היסטורי, אבל אסור לנו לטעות – עלינו לוודא ששינוי המציאות נאכף בשטח. תפקידה של המשטרה ושל כוחות הביטחון היא לוודא שאונר״א סגור ושהקרקע שהושאלה לה מושב למדינת ישראל".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו