חדשות בעולם

כתב אישום נגד נשיא ברזיל לשעבר: "ניסיון הפיכה וניסיון רצח"

נשיא ברזיל לשעבר, ז'איר בולסונארו, הואשם היום באופן תקדימי בניסיון לבצע הפיכה במדינה ולהתנקש ביריביו לאחר שהפסיד בבחירות ב-2022

((צילום: עמוס בן גרשום/ לע״מ))

התביעה בברזיל הגישה כתב אישום ראשון מסוגו כנגד הנשיא לשעבר של המדינה, ז'איר בולסונארו, שעל פי החשד ניסה להפוך את תוצאות הבחירות ולהתנקש בירושו לתפקיד, לואיז אינסיו דָה סילבה.

התובע הכללי של ברזיל הגיש כתב אישום כנגד נשיא המדינה לשעבר, ז'איר בולסונארו, שכיהן כנשיא ברזיל בין 2019 ל-2023. על פי האישומים, בולסונארו ניסה להביא להפיכה לאחר הפסד ליריבו "לולה" דה סילבה ב-2022. בנוסף לכך הוא מואשם גם שתמך בעלילה להרעיל את סילבה לפני שיושבע לתפקיד.

כתב האישום שהוגש כנגד בולסונארו על ידי התובע הכללי, פאולו גנוט, טוען כי בולסונארו ו-33 אנשי ממשל ומקורבים נוספים לקחו חלק בתכנון דרכים להשארתו של בולסונארו בשלטון. כתב האישום טוען כי בין התוכניות שעלו הייתה העלילה להתנקש בחיו של דה סילבה בעזרת רעל, ולירות למוות ביריב נוסף של בולסונארו, שופט לשעבר שתמך בדה סילבה.

על פי התובע גנוט: "חברי הקנוניה הפלילית הזו, רקמו תוכניות בארמון הנשיאות במטרה למנוע את חילופי השלטון, ולפגוע בשלטון הדמוקרטי והמוסדות בברזיל, הם אפילו נתנו ל"מבצע" שם קוד: 'פגיון ירוק-צהוב' ".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

1 תגובות
1
דיינה
19.02.25

צמד חמד. אמור לי מי הם חבריך, ואומר לך מי אתה.

הצטרפו אלינו