חוסר משילות: עובדי אונר"א חזרו למתחם וגירשו את נציגי עיריית ירושלים
זמן קצר לאחר שכוחות הביטחון עזבו את מתחמי אונר"א בירושלים, עובדי המקום והמון ערבי חזר למקום וגירש את נציגי עיריית ירושלים שקיבלו את האחריות על המקום. יוזמת החוק תקפה: "ככה לא מייצרים משילות!"

לאחר שאמש (שלישי) נכנסו כוחות הביטחון למרכז ההכשרה של אונר"א במחנה הפליטים קלנדיה והורו על פינויו כעת מתברר שהפעילות הסתיימה ככישלון מוחלט. לאחר שכוחות הביטחון עזבו את המתחם, עובדי אונר"א והמון ערבי חזר למקום והעיף את נציגי העירייה שנשארו לטפל במקום.
יוזמת החוק להפסקת פעילות אונר"א, ח"כ יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו) התייחסה לאירוע החמור שהתרחש וסיפרה: "אתמול סוף סוף הממשלה עשתה צעד נכון והכניסה כוחות כדי לפנות את מתחמי אונר"א במזרח ירושלים. אחרי שזה כבר קרה הכוחות עזבו והשאירו שם עובדת עירייה. מה אתם חושבים שקרה? היא גורשה על ידי עובדי אונר"א והמון זועם בבושת פנים ואונר"א חזרה לאותם מתחמים על מלא מלא".

ח"כ יוליה מלינובסקי (צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת)
מלינובסקי תקפה את הגורמים האחראיים: "ככה לא מייצרים משילות! נזק תדמיתי מטורף והכל במזרח ירושלים, שטח ריבוני של מדינת ישראל. איך אפשר לדבר על ריבונות ביהודה ושומרון כשבירושלים, הממשלה הזו לא מסוגלת להחזיק שטח ששייך לנו. זה פשוט מדינת פרטאץ'".
עוד היא הוסיפה: "ראש הממשלה כבר לא בולם, הוא נתן הנחייה ברורה אבל כל המערכות כל כך רקובות, כל הפקידות והשרים כל כך חסרי יכולת שכבר אין מסוגלות וככה זה נראה בשטח. מפחיד לחשוב שאם זה מה שראינו אתמול בירושלים אז מה קורה בזירות אחרות שהרבה יותר רגישות.
לסיום הוסיפה חברת הכנסת: "מה שקרה אתמול בירושלים זה רק קצה הקרחון לאיך שהממשלה והמערכות שלנו מתפקדות אבל אני לא מאבדת תקווה ובסוף אנחנו נעיף את אונר"א מכאן".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו