חדשות

לפני מסירת החללים: משפחות חטופים בבקשה מהציבור

לקראת החזרת החטופים החללים ביום חמישי הקרוב: מטה המשפחות להחזרת החטופים העביר היום הודעה לציבור עם בקשה מיוחדת

מסירת חטופים לידי הצלב האדום בעסקה, גלנט: "הדרך היחידה להביא עוד חטופים זו הפעלת כוח"
| מסירת חטופים לידי הצלב האדום בעסקה, גלנט: "הדרך היחידה להביא עוד חטופים זו הפעלת כוח" צילום: מסירת חטופים לידי הצלב האדום (פלאש90)

מטה המשפחות להחזרת החטופים העביר היום (שלישי) הודעה לציבור עם בקשה מיוחדת לקראת החזרת החללים שצפויה לקרות ביום חמישי הקרוב.

"לבקשת משפחות החללים החטופים, נא לא לעשות שימוש במילה “גופות” בהקשרם. השימוש במונח זה פוגע במשפחות ובכבוד יקיריהן. כל חלל חטוף הוא עולם ומלואו, אדם שחייו הסתיימו בטרם עת בצורה הטרגית ביותר ומשפחתו מחכה לו בבית, כמו לכל חטוף אחר".

נזכיר כי אמש דווח איתי בלומנטל, שבעקבות לחץ של המתווכות בשל בקשה של גורמים בכירים בישראל, ביום חמישי הקרוב יימסרו לישראל 5 חטופים חללים.

על פי הדיווח, לפי התוכניות, חמאס יעביר את שמות החטופים שנהרגו בשבי, בשעות הבוקר. אמבולנסים של צה"ל ימתינו לנקודת חבירה ומשם הן תילקחנה ישירות לזיהוי באבו כביר. רק לאחר הצלבת הזהות של החטופים בישראל יעדכנו באופן סופי את המשפחות.

תגובות

51
36
שוקי26
18.02.25

כשהפרט יותר חשוב מהכלל 9 מיליון אנשים צריכים להתחשב בשינויי אוצר מילים. כל אחד קבר קרובי משפחות, וקראנו לפריט 'גוף' וזה לא פגע ברגשות של אף אחד.

1
אורלי
18.02.25

כי אולי הם לא נרצחו? קצת הגדלת מחשבה.ורגישות.

35
יואב
18.02.25

אז במקום 'סחר בגופות' נאמר מעכשיו 'סחר בחללים'?

34
השני מהאמצע
18.02.25

חבר'ה. אני לא מהמפגינים בקפלן. אל תנסו להגיד לי מה לחשוב ומה להגיד. אני מחליט לבד.