אמילי דמארי, ששרדה קרוב ל-500 ימי שבי בגיהנום המנהרות של חמאס, הגיעה לביקור מיוחד בכותל המערבי לאחר שחרור מבית החולים.
במהלך התאוששותה מהשבי, אמילי סיפרה על רגע מיוחד של נחת ותקווה שסיפק לה הכותל המערבי: "בתוך החושך והניתוק, היה לי רגע אחד של אור. בלילה של ערב יום כיפור, הצלחתי להאזין לרדיו. והתרגשתי לשמוע את הסליחות ששודרו מרחבת הכותל ואת התפילות שנשאו שם עבורנו. זה נתן לי כוח. זה נתן לי תקווה".
כעת אחרי יותר משנה בשבי, הגיעה סוף סוף אמילי לביקור ראשון בכותל לאחר שחזרה לארץ והחלה בתהליך התאוששות. במהלך הביקור אמילי עמדה לצד אבני הכותל המערבי, מקום שהיווה מקור לתקווה עבורה גם בשעות החשוכות ביותר, ובהתרגשות בירכה את 'ברכת הגומל' ואמרה את "מזמור לתודה" מתוך ספר תהילים – כתפילת הודיה על שחרורה מהשבי.
לאחר התפילה המרגשת הוענקה לאמילי תליון מיוחד על ידי הנהלת הכותל, תליון של הכותל, כסמל לקשר הבלתי ניתן לניתוק בין עם ישראל, הכותל והאמונה.
אמילי ביקרה גם בחפירות החדשות במרחב הכותל ובמיצג "שער השמיים" שנפתח לאחרונה למבקרים במנהרות הכותל.
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
IaaALli2ue3
15:04 21.02.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
2IZMq4aoPuq
10:27 21.02.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר