האם החורף יציל את עצמו בדקה התשעים? אמנם מזג האוויר שהחל היום נראה כלפי חוץ כרגיל לעונה, אך לפי חלק מהמודלים ישנו סיכוי שכחלק מהמהפך שיחול ביום חמישי הקרוב, יירד שלג בירושלים בשבוע הבא.
על פי המודלים, המערכה החורפית שתחל ביום חמישי תהיה המערכת הכי קרה העונה וכבר ביום ראשון צפויים לרדת שלגים משמעותיים בהרי הצפון ואפילו בהרי המרכז ובהרי ירושלים.
ראוי לציין כי מדובר בתחזית שנחשבת רחוקה שכן המודלים מצביעים על שלג אפשרי בעוד כשבוע, עם זאת לא מעט סימנים מראים כי גם על פי המודלים וגם על פי ניסיון העבר, יש סיכוי לא מבוטל שהפתיתים הלבנים יגיעו לבירה בתחילת השבוע הבא.
באתר ירושמיים התייחסו גם הם לתחזית הצפויה, ורמזו כי ייתכן שתהיינה הפתעות בשבוע הבא: "מבחינה סינופטית אנחנו נכנסים עוד שבוע לחסימת אומגה קלאסית שמוסכמת על שלושת הגדולים. התוצאה יכולה ללכת לכל מיני תרחישים, אבל זה המאני טיים".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים