מבוכה ללפיד: סטרוק ציטטה התנגדות שלו לשחרור מחבלים
השרה סטרוק יצאה להגנתו של השר סמוטריץ לאחר שלפיד השתלח בו כי הוא מחכה לעוד "הותר לפרסום", השרה ציטטה עקרונות למניעת שחרור מחבלים שאותם הוביל לפיד בעצמו. אופס

השרה אורית סטרוק מגיבה לח"כ יאיר לפיד שהאשים את השר בצלאל סמוטריץ' כי הוא לא מעוניין בשחרור החטופים אלא רוצה עוד "הותר לפרסום".
השרה הגיבה לדברים הקשים וציטטה מדבריו של לפיד לפני חמש שנים: "שחרור מחבלים רבים תמורת מספר מועט… מייצר תמריץ לחטיפה… מחזיר מחבלים מסוכנים לשורות הטרור… יש כאן פגיעה בהרתעה כלפי מחבלים פוטנציאליים אשר מבינים שהם יזכו לשחרור בעסקה הבאה.
אלו דברי ההסבר של יאיר לפיד להצעת חוק שהוא הוביל רק לפני 5 שנים, ולפיה "עסקת חילופי שבויים תיעשה בהתאם לעקרונות אלה:1. לא ישוחרר יותר ממחבל אחד תמורת חטוף אחד. 2. לא ישוחררו מחבלים חיים תמורת גופת חטוף".
סטרוק הוסיפה: "עצה קטנה, ליאיר לפיד, של נעליך לפני שאתה משתלח במי שנשאר נאמן לעקרונות ותובנות שפעם היו גם שלך, ובכלל נחלת רוב העם, העקרונות הכי בסיסיים של אומה בריאה שחייבת לעמוד על נפשה".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו