אחרי דרמה: הפועל ירושלים היא העולה הראשונה לגמר גביע המדינה - סרוגים

אחרי דרמה: הפועל ירושלים היא העולה הראשונה לגמר גביע המדינה

דרמה מטורפת בחצי הגמר הראשון של גביע המדינה בכדורסל, הפועל ירושלים הובילה בדו ספרתי איבדה את היתרון והייתה בפיגור קרוב לסוף אך הצליחה להתעלות בשניות הסיום בדרך לניצחון 89:86

שמחה רז, חדשות סרוגים
אחרי דרמה: הפועל ירושלים היא העולה הראשונה לגמר גביע המדינה
  צילום: עודד קרני איגוד הכדורסל

שבוע גביע המדינה התחיל היום (ראשון) עם משחק ראשון של חצי הגמר. מחזיקת הגביע הפועל ירושלים ובני הרצליה נפגשו בפיס ארנה שבבירה. אחרי דרמה מטורפת, ידם של הפועל ירושלים הייתה על העליונה, עם ניצחון 86:89.

הרבע הראשון התחיל בריצה ירושלמית קלה, אך הרצליה השתלטו על המשחק, ואף עלו ליתרון שבע לקראת סוף הרבע שנגמר 20:25 להרצליה.

עוד באותו נושא

כדורסל ישראלי באירופה: ערב גדול באדום, מכבי ת"א ממשיכה בסיוט

מחזיקת הגביע עלתה יותר חדה לרבע השני ואחרי 2:42 שניות התוצאה עמדה על 27:27. האדומים עלו ליתרון חמש דקות לסיום, שחזר מיד להרצליה שרצה לחמש הפרש. 36 שניות לסיום המחצית היתרון חזר לירושלמים עם 40:39 שהצליחו לסיים אותה עם 43:39.

ברבע השלישי היתרון חזר להרצליה שהוביל 2:11 לסיום הרבע, 57:59. בסיום הרבע הירושלמים חזרו להוביל וסיימו אותו ביתרון 64:65.  הפועל ירושלים פתחו את הרבע האחרון בסערה ואחרי פחות משתי דקות, הובילו בשמונה הפרש, 64:72.

צילום: עודד קרני איגוד הכדורסל

הרצליה הזעיקה פסק זמן שלא עזר, וירושלים הגדילו לדו ספרתי. הרצליה לא וויתרו, וחמש דקות לסיום הורידו את ההפרש לסל אחד, 78:76. שלוש וחצי דקות לסיום זה כבר היה שוויון 79.

הרצליה עוד חזרו ליתרון אך חניכיו של יונתן אלון החזירו את היתרון. המשחק נשאר צמוד עד הסיום. 17 שניות לסיום עוד היה שוויון. שבע שניות לסיום, הרצליה איבדו כדור בפיגור נקודה והפועל ירושלים ניצחה בסוף 89:86.

הפועל ירושלים העפילה לרבע גמר היורוקאפ

הפועל ירושלים הגיעו אחרי הניצחון במחזור האחרון של 66:76 על טורק טולקום הטורקית. האדומים התייצבו במקום השני עוד בסיבוב הראשון של השלב, אך מספר הפסדים מפתיעים סיכנו את מעמדה. הירושלמים הגיעו למחזור האחרון לקרב ישיר מול טורק טולקם הטורקית שיכלה לעקוף אותה.

באדיבות הפועל ירושלים

במחזור הקודם האדומים הביסו את בורק הצרפתית 67:94, והבטיחה את המקום בשלב הבא. אמש היא רצתה לנצח כדי להפעיל ישירות לרבע הגמר מהמקום השני. הירושלמים פגשו את האקס ספידי סמית', שאולי הצטער על עזיבת בירת ישראל.

היתרון האדום עמד בשיא על מעל 20 נקודות אמנם ירד לקראת הסיום, אך נעצר בדו ספרתי. הירושלמים ניצחו 66:76 והעפילו ישירות לרבע הגמר כמו האחות מתל אביב.

קלעו להפועל ירושלים: ג’ארד הארפר 21 נקודות, 5 ריבאונדים ו-5 אסיסטים, קאדין קרינגטון 17 נקודות, כריס ג’ונסון 13 נקודות ו-5 ריבאונדים, יובל זוסמן 12 נקודות, ג’סטין סמית’ 6 נקודות, ג’רמי מורגן 3 נקודות, אוסטין ווילי וטאריק פיליפ 2 נקודות כל אחד.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
2 תגובות - 2 דיונים מיין לפי
1
אוקיי אני מאשר סמוטריץ' למכבי אריאל
ליטאי | 10-02-2025 0:08
אבל השחקנים יהיו חייבים להביע עמדות פרו יו"ש ונגד הומואים ולעשות טוב לדתיים וחרדים בערוצי הספורט ורשתות חברתיות לעשות הפרדה בין גברים , לא לשחק בשבת וחג וצומות ועד ל"ג בעומר ונשים ולא למכור שניצלים ונקניקיות וסנדוויצ'ים אפילו אם יהיה הכשר זה לא יהודי וסמוריץ' ומלפגתו ישתלט על הקבוצה.
2
ועוד קבוצות ביו"ש של משחקות בשבת
ליטאי | 10-02-2025 0:10
כמו מכבי צומת תפוח ומכבי מעלה אדומים. עם שחקנים בשכר גבוה שיתמכו בדתיים ויו"ש ולא ישחקו בשבת.