בג"ץ דחה את העתירה נגד מינויו של השופט עמית לנשיא העליון - סרוגים

בג"ץ דחה את העתירה נגד מינויו של השופט עמית לנשיא העליון

נסללה הדרך: בג"ץ דחה היום את העתירה שהגישו ארגוני ימין נגד מינויו של השופט יצחק עמית לנשיא בית המשפט העליון. הוא יושבע ביום חמישי הקרוב

חדשות סרוגים
בג"ץ דחה את העתירה נגד מינויו של השופט עמית לנשיא העליון
  בקרוב: נשיא בית המשפט העליון, יצחק עמית(צילום: חיים גולדברג/פלאש 90)

הוסר המכשול האחרון: בג"ץ דחה היום (ראשון) את העתירות נגד מינויו של השופט יצחק עמית לנשיא בית המשפט העליון.

בהחלטתו כתב השופט שטיין: ״אני סבור כי החלטת המינוי היא בהחלט מתקבלת על הדעת – אם לא למעלה מכך. נראה שרוב ניגודי האינטרסים המיוחסים לשופט עמית הופרכו על ידו״.

העתירה הוגשה שלשום על-ידי ארגוני הימין "לביא" ו"אם תרצו", בתגובה לחשיפת תחקיר "ידיעות אחרונות" שחשף ניגוד עניינים לכאורה מצידו של השופט עמית.

לטענת העותרים, הוועדה קיבלה את ההחלטה למנות את השופט עמית באופן חפוז וללא בדיקה מעמיקה של שורת פרשיות חמורות שהתפרסמו בעניינו בשבועות האחרונים. הוועדה הסתפקה בקבלת הסברים מהשופט עמית בלבד, ללא בדיקה חיצונית או אימות העובדות, בניגוד מוחלט להתנהלות במקרים דומים של מינויים בכירים.

עוד ביקשו העותרים לקיים בדיקה ראויה העומדת באמות המידה המקובלות בשירות הציבורי, ורק לאחר מכן לקיים הצבעה על המינוי. "לא ניתן ליישב בין החובה לקיים 'אמות מידה מחמירות של יושרה, מקצועיות, הגינות והיעדר משוא פנים' לבין ה'בדיקה' המואצת שנערכה בעניינו של השופט עמית," מסכמת העתירה שכאמור נדחתה.

עוד באותו נושא

המשמעות של הניתוק בין יצחק עמית לשר לוין


57

בשל החלטת בג"ץ, השופט עמית יושבע לתפקיד נשיא בית המשפט העליון ביום חמישי הקרוב, ה-13 בפברואר בשעה 17:30, בבית נשיא המדינה.

שר המשפטים יריב לוין צפוי להחרים את הטקס, לאור סירובו להכיר בבחירתו של עמית כנשיא העליון ואחרי שהחרים יחד עם שאר נציגי הקואליציה את ההצבעה על מינויו בוועדה לבחירת שופטים. יו"ר הכנסת אמיר אוחנה הודיע שיחרים אף הוא את הטקס. גם ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי לא להשתתף בטקס, אך בשלב זה לא התקבלה על כך החלטה רשמית.

כזכור, לפני כשבועיים, הוועדה לבחירת שופטים אישרה את מינויו של יצחק עמית כנשיא בית המשפט העליון. שר המשפטים יריב לוין ונציגי הקואליציה – השרה אורית סטרוק וח"כ יצחק קרויזר – החרימו את ההצבעה בוועדה, במחאה על הפסיקה של בג"ץ שחייבה את הוועדה לבחור נשיא לעליון למרות הסירוב של לוין.

הדיון ארך כ-5 שעות, ובמהלכו התייחס עמית להסתייגויות שהוגשו כלפיו בעקבות הפרסומים האחרונים על פרשות בהם היה לכאורה מעורב. בימין ניסו להפעיל לחץ על שופט העליון נעם סולברג שיצביע נגד המינוי של עמית או יימנע מהצבעה ובעצם יפיל את המינוי – אך למרות הלחץ מצד ארגוני הימין וחברי הכנסת, סולברג הצביע בעד המינוי ועמית הוכרז כנשיא.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
26 תגובות - 21 דיונים מיין לפי
1
אמור מעתה 'בית...
משפטן, מבין יותר ממשהו בעולם המשפט | 09-02-2025 16:05
אמור מעתה 'בית הזונות העליון", לא בית המשפט העליון. תודה רבה !
ממש ככה ...
חחחחחחח | 09-02-2025 16:13
ממש ככה
2
הכל משחק מכור,...
צופיה | 09-02-2025 16:08
הכל משחק מכור, הם יושבים ביחד וצוחקים על כל העולם... כשאני אומר הם, עמית - גולגפריינד, הנבל המתחזה בעצמו נותן להם הוראות מה לכתוב וכיצד לפעול. חבורת מגעילים ובזויים, גם יומם עוד יבוא, ברור לי !
3
המפיה שומרת על...
גבריאלה | 09-02-2025 16:08
המפיה שומרת על חבריה, כת של מושחתים
4
בין ההוראות השונות...
סראל | 09-02-2025 16:11
בין ההוראות השונות מאת מערכת "סרוגים", נכתב בהאי לישנא "אין לשלוח הודעות עם תוכן שאיני ראוי". שאלתי היא, כיצד שייך לנהוג כשעוסקים באדם שאינו ראוי, כגון עבריין פלילי, מתחזה בשמות שונים, ניגוד עניינים ועוד כהנה וכהנה.
5
עתירה?? עתרלה ...
יו | 09-02-2025 16:11
עתירה?? עתרלה
6
זבלים מושחתים, חונטות...
חחחחחחח | 09-02-2025 16:14
זבלים מושחתים, חונטות של עבריינים
7
שיהיה להם לתרופות...
חנטריש | 09-02-2025 16:21
שיהיה להם לתרופות
תגיד הרבה יותר...
איתיאל, כפר תפוח | 09-02-2025 16:47
תגיד הרבה יותר טוב, שיהא להם לתכריכים ולתכריכים בלבד !
8
נדחה? לא נכון...
קלימו קליסימו | 09-02-2025 16:27
נדחה? לא נכון זה לא יכול להיות
9
הפתעתה מוחלטת
אזרח | 09-02-2025 16:27
לא יאומן
10
אוי לנו אם...
רפאל | 09-02-2025 16:28
אוי לנו אם אלו שופטי בגצ.
11
ברור, למישהו היה...
מוישה | 09-02-2025 16:36
ברור, למישהו היה ספק? דיקטטורות לא הולכות לבד. ראיתם פעם דיקטטורה שויתרה על השלטון?
12
זהו העולםמהתחתון ...
יהודה איש קריות | 09-02-2025 16:42
זהו העולםמהתחתון השתלט על בית המשפט העליון דמוקרטיה אמרתם? דיקטטורה של שופטים ושוב מבחן בוזגלו עומד מבחן לשופט מותר לכאורה לעבור לכאורה על החוק ולנו העם אסור
13
חבורת צבועים, מאפיונרים...
יפעת, דניה - חיפה | 09-02-2025 16:52
חבורת צבועים, מאפיונרים בגלימות, אין הגדרה יותר טובה. הם דנים בעניינים אישיים של עצמם, ממש כך. הרי קבוע בחוק ששר המשפטים הוא יושב ראש הועדה למינוי שופטים, כך קבע המחוקק. לסבר את האוזן, השופטים עובדים אצלו, לא השר עובד אצלם. מכיון שכבוד שר המשפטים, עו"ד יריב לוין סרב לכנס את הועדה, הם החליטו על דעת עצמם שהועדה תכונס על ידי מנהל בתי המשפט (האסט געהערט א' מעשה?!). אל תתפלאו על פסק דין חדש שכל אחד משופטי העליון יקבל 200,000-300,000 שקלים בכל חודש, רק הכנתי אתכם שלא תהיו מופתעים. גנגסטרים, עלוקות, עריצים, פריצים, דיקטאטורים, מוצצי דם - מושחתים, נמאסתם !!!!
14
יש לנו שפן...
מנכ"ל פינת החי, אגף שפנים וארנבות | 09-02-2025 16:58
יש לנו שפן ושמו סולברג. לא תאמינו, אבל שפן אמיתי ! באפשרותכם לבקר בפינת החי ולהנות מן הטבע. אסור להאכיל את השפנים והארנבות, ליטוף בלבד !
15
זה היה מובן...
א.א | 09-02-2025 17:02
זה היה מובן מאליו...הרי בגץ לא ילך נגד בגץ
16
עמית - גולדפריינד,...
ציון | 09-02-2025 17:08
עמית - גולדפריינד, לא יעזור לך כלום, אות הקלון ירחף על ראשך תדיר, זה לא יעזוב אותך, כתם בל ימחה. אתה לא טיפש, אתה אדם מאד חכם, חריף, נחש, ערמומי, צופה כמה מהלכים מראש. ציפיתי שמיוזמתך תוותר על הנשיאות, מה לעשות, האגו והכבוד המסריח הכריעו אותך. תזכור מה שאני אומר, תזכר לדראון עולם כאדם כוחני שנטל לעצמו את נשיאות העליון, לעולם לא תזכה לכבוד המתבקש והראוי כלפי נשיא במ"ש העליון !
17
ממשלה של עברינים...
ישראלי | 09-02-2025 17:09
ממשלה של עברינים החליטה להרוס את המדינה טוב שיש לנו בית משפט חזק שעומד על שלו ולא נותן לחבורת מורשעים ועברינים לעשות מה שהם רוצים. האם עלה בדעתכם שעבריין כמו בן גביר מורשע בדין דרעי סמוטריץ המחבל ובראש העברינים ביביהו העומד לדין הם ינהלו לנו את במדינה ישלטו על המשטרה אין ספק שאנחנו במדרון חלקלק מאד לרפובליקת בננות
בית המשפט העליון - גוף לא חוקי
אורן | 09-02-2025 18:31
היום כל אדם סביר רואה ומבין - בית המשפט העליון זה יצור דיקטטורי בולשביקי, ובעיקר עברייני ומושחת מיסודו. חבורה קטנה של אנשים עלובים, שאיש לא בחר בהם, שמכתיבה לעם שלם נורמות פסולות ואנטישמיות
לפני הכל תחנך...
שומר מסורת | 09-02-2025 17:53
לפני הכל תחנך את אחותך, הבנת ?! שתשמור על המנוש שלה מחדירת זרים, רק לאחר מכן תחנך את הממשלה. תודה רבה !
18
שמור על המדינה...
יצחק עמית תחזיק מעמד | 09-02-2025 19:02
שמור על המדינה המוכה שלנו מכל משמר
19
וואו איזו הפתעה...
אחד | 09-02-2025 19:58
וואו איזו הפתעה . מפחדים לקבל החלטה נגדו
20
בדיחה מבית היוצר...
חנונה | 09-02-2025 23:34
בדיחה מבית היוצר של בג"ץ. בג"ץ דחה את העתירה נגדו הצחקתם אותנו
21
יד רוחצת יד....
מיקי | 10-02-2025 0:18
יד רוחצת יד. מישהו חשב אחרת?