הראפר האמריקאי קניה ווסט יצא בסוף השבוע בהתפרצות ציוצים אנטישמית נוספת ברשת X. ווסט היה ידוע בהתפרצויות דומות בעבר, כאשר לפתע הוא מעלה רצף של ציוצים בוטים ופרובוקטיביים, ולרוב גם אנטישמיים.

ביום שישי האחרון, העלה הראפר כמה ציוצים כאלה, כשבאחד מהם הוא כתב "אני אוהב את היטלר", ובציוץ נוסף הוא הכריז: "אני נאצי". עוד התייחס לניתוק קשרי עבודה עימו בעבר אחרי התבטאויות דומות וצייץ: "אני אוהב שיהודים באים אליי ואומרים לי שהם לא יכולים לעבוד איתי יותר".

ואם כבר מדברים על השלכות, נראה שווסט לא מודאג בכלל מניתוק קשרי עבודה וסנקציות אחרות. באחד מציוציו הוא הסביר למה הוא מרגיש חופשי להתבטא ואמר כי "אם יסירו אותי משירותי הסטרימינג אחרי זה – זה רק יעשה אותי עשיר יותר".

ההתבטאות האנטישמית של ווסט אינה נדירה, כשהיו לו כאמור התבטאויות דומות וחמורות כאלו בעבר. התבטאות קודמת שלו הוא ציוץ ברשת שבו כתב: "אני מרגיש קצת עייף, אני הולך לנמנם אבל כשאתעורר אני נכנס לכוננות גרעינית מול היהודים, מה שמצחיק אני לא יכול להיות אנטישמי, כי שחורים הם היהודים האמיתיים".

הציוץ של קניה "יה" ווסט ברשת הטוויטר (צילום מסך)

בעקבות הציוץ, המשיכו התבטאויותיו האנטישמיות לזרום. הוא התראיין בפודקאסטים ותוכניות אירוח אינטרנטיות בהן חזר והסביר שהוא מעריך את עבודתו של היטלר ושהיהודים שולטים בבנקאות העולמית. גולת הכותרת של האמירות הייתה הטענה שהיהודים האמיתיים הם השחורים.

ההשלכות לאמירות של ווסט היו ניתוק התקשרויות של חברות מסוימות עימו וביטולי חוזים – כמו החוזה שלו עם אדידס למותג הנעליים שלו "Yeezy". ביטול ההתקשרות עם אדידס כנראה כאבה בכיסו של ווסט, ועלתה לו במאות מיליונים.

בשבוע האחרון שיתף קניה ווסט שהוא אוטיסט, אחרי שנים שהאבחון שלו היה התמודדות עם דו- קוטביות. בעבר הוא כבר האשים את התמודדויות הנפש שלו בהתנהגות ובהתפרצויות שלו, ויש רק לצפות שההתנצלות הבאה שלו תייחס את ההתפרצות הנוכחית לאוטיזם שלו, גם אם אין באמת קשר בין השניים.

לאחר ההתבטאות האחרונה של ווסט ביום שישי האחרון, יש ברשת כאלו שטוענים שזהו, הפעם הקריירה של ווסט באמת נגמרה. אולי זה נכון, אבל אם ניסיון העבר מלמד אותנו משהו – הראפר רגיל לצאת בשלום מהתבטאויות אנטישמיות כאלו. אולי הוא יספוג הפסדים של כמה מיליונים וביטולי חוזים, אבל כמו שהוא אמר – הוא עשיר מספיק כדי להרשות את זה לעצמו.

לצערנו נראה שגם הפעם ווסט ינחת על הרגליים וימשיך הלאה. אולי מקסימום נקבל עוד התנצלות בעברית נלעגת שנוכל להנות ממנה.