ברשתות הערביות חושפים את שמו של המחבל שביצע את הפיגוע אתמול בחסם תייאסיר, מוחמד דראגמה, פעיל צבאי בגדוד טובאס, הרשות הפלסטינית עצרה אותו במאי 2024 ושחררה אותו מהמעצר בנובמבר האחרון.
אחיו של המחבל הוא אחמד דראגמה, בכיר בג'יהאד האיסלאמי באזור טובאס שבשומרון שצה"ל חיסל לפני שנה.
אתמול מוקדם בבוקר, ארב המחבל על כוחות צה"ל שיצאו מהחסם לפטרול, בעקבות הירי נפלו רס"מ עופר יונג ואברהם צביקה פרידמן הי"ד.
פיגוע הירי התרחש סמוך לשעה 6:00 הבוקר במוצב המחלקתי ליד תייסיר, כאשר שני לוחמים, רס"מ עופר יונג ורס"מ אברהם צבי פרידמן ז"ל שיצאו מהפילבוקס אל המחסום הסמוך. המחבל ארב לשניהם בכניסה למוצב, כשהוא עם אפוד, נשק מסוג m-16 ושתי מחסניות. בצה"ל מעריכים כי המחבל התגנב באופן רגלי אל המוצב במהלך הלילה, והתקיל את הלוחמים עם אור ראשון.
בצה"ל אמרו כי המחבל התקיל את שני הלוחמים, מטווח קצר מאוד של מטרים ספורים – ופגע בהם באופן קשה מאוד. לאחר מכן התחילו חילופי אש בין המחבל שנמצא בפתח המוצב, לבין הכוחות שנמצאו בתוך המוצב, בסד"כ של כיתה של 11 לוחמים. במהלך חילופי האש, המחבל גם נכנס פנימה אל תוך המוצב וגם אל תוך הפילבוקס.
לאחר מכן, המחבל ניסה להימלט מהזירה, אך אחד הלוחמים מכוח המג״ד זרק לעברו רימון רסס – ופגע בו. בשלב זה נפסק הירי, והלוחמים הגיעו למחבל ווידאו כי הוא נוטרל.
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
מירי
עם שב"כ כושל ולובשי גלימות שחורות מושחצים בפרקליטות .אנו מובלים לחורבן. לפטר!!!למשול!!!.
13:01 06.02.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חיים יצחק
חייבים להפנים כל חושבי שומרון יהודה מזרח ירושלים רוצחים השאר תומחים ממש כך בנשק מסתור מודיעין בכל תומחי רצח .
13:01 05.02.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר