הותר לפרסום: 2 לוחמים נרצחו בפיגוע הירי בבקעת הירדן
הותר לפרסום כי שני לוחמי צה"ל נרצחו בפיגוע הירי במחסום תייסיר שבבקעת הירדן, ביניהם רס"ם (מיל') עפר יונג מתל אביב ולוחם נוסף ששמו טרם פורסם. 8 לוחמים נפצעו בפיגוע, בהם 2 במצב קשה

הותר לפרסום כי רס״ם (מיל') עפר יונג, בן 39 מתל אביב, נהרג הבוקר (שלישי) בפיגוע הירי שהתרחש בבסיס הצבאי בבקעת הירדן. יונג היה מפקד כיתה בגדוד 8211, חטיבת אפרים.
בהודעת דובר צה"ל נאמר כי חייל נוסף נפל בפיגוע, כשמשפחתו עודכנה. עם זאת, בשלב זה שמו טרם הותר לפרסום.
עוד דווח כי 8 לוחמי מילואים מגדוד 8211 בחטמ"ר אפרים נפצעו בפיגוע, מתוכם שניים שנפצעו באורח קשה ושישה באורח קל. בצה"ל עדכנו כי הלוחמים פונו לקבלת טיפול רפואי בבית החולים ומשפחותיהם עודכנו.
כאמור, פיגוע הירי התרחש סמוך לשעה 6:00 הבוקר במוצב המחלקתי ליד תייסיר, כאשר שני לוחמים יצאו מהפילבוקס אל המחסום הסמוך. המחבל ארב לשניהם בכניסה למוצב, כשהוא עם אפוד, נשק מסוג m-16 ושתי מחסניות. בצה"ל מעריכים כי המחבל התגנב באופן רגלי אל המוצב במהלך הלילה, והתקיל את הלוחמים עם אור ראשון.
בצה"ל אמרו כי המחבל התקיל את שני הלוחמים, מטווח קצר מאוד של מטרים ספורים – ופגע בהם באופן קשה מאוד. לאחר מכן התחילו חילופי אש בין המחבל שנמצא בפתח המוצב, לבין הכוחות שנמצאו בתוך המוצב, בסד"כ של כיתה של 11 לוחמים. במהלך חילופי האש, המחבל גם נכנס פנימה אל תוך המוצב וגם אל תוך הפילבוקס.
לאחר מכן, המחבל ניסה להימלט מהזירה, אך אחד הלוחמים מכוח המג״ד זרק לעברו רימון רסס – ופגע בו. בשלב זה נפסק הירי, והלוחמים הגיעו למחבל ווידאו כי הוא נוטרל. זהותו של המחבל טרם ידועה והיא נבדקת כעת.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו