לפיד: "ספק אם היינו רואים בחיים את החטופים בלי הנשיא טראמפ"
ראש האופוזיציה התייחס במהלך ביקורו בקיבוץ ניר עוז לפגישה בין ראש הממשלה לנשיא ארה"ב ולהמשך השלבים בעסקת החטופים: "אין שום מכשול פוליטי שלא מאפשר לנתניהו להגיע לשלב ב' של העסקה"

יממה לפני פגישת נתניהו – טראמפ בבית הלבן, ראש האופוזיציה ח"כ יאיר לפיד קיים הצהרה לתקשורת בקיבוץ ניר.
בפתח ההצהרה אמר לפיד: "אני עומד כאן, בקיבוץ ניר עוז. 57 מבניו של היישוב הקטן הזה נרצחו בשבעה באוקטובר. 76 נחטפו. ששה מתו בשבי החמאס. 23 עדיין חטופים. אנחנו לא יודעים מי חי ומי מת.
בשבת האחרונה חזר הביתה ירדן ביבס, אחרי 484 ימים בשבי. חלק מהזמן הוא הוחזק בכלוב, הוכה ועונה. אנחנו לא יודעים מה עלה בגורלם של אשתו, שירי, מה עלה בגורלו של אריאל, שהיה רק בן 4, וכפיר, שהיה רק בן תשעה חודשים כשנחטף בידי המפלצות של החמאס.
אנחנו חייבים לחטופים, וחייבים לנרצחים, לוודא שהמקום הזה לא יהיה אנדרטה שוממה למתים. החטופים לא יחזרו למקום שמסמל אבל ושכול, אלא למקום של תקווה ובניה מחדש. ניר עוז תקום מחדש. ילדים עוד יצחקו פה בשבילים ובגנים. הקהילה הזו תחזור לפרוח ולשגשג, כמו מדינת ישראל כולה. הדבר הראשון שצריך לקרות – הוא שכל החטופים יחזרו הביתה. כולם, עד האחרון שבהם".

לפיד (צילום: ללא קרדיט)
ראש האופוזיציה המשיך והתייחס לפגישה המדינית בבית הלבן: "מחר תתקיים בוושינגטון הפגישה בין הנשיא טראמפ לראש הממשלה נתניהו. חשוב להבהיר לפני הפגישה הזו: לנתניהו יש רשת בטחון מהאופוזיציה לכל עסקת החטופים, על כל שלביה".
לדבריו: "אין שום מכשול פוליטי שלא מאפשר לנתניהו להגיע לשלב ב' של העסקה. יש לזה רוב עצום בעם, יש לזה רוב עצום כאן בכנסת ובמערכת הפוליטית בישראל".
עוד אמר לפיד: "עסקת החטופים לא תגרום לנפילת הממשלה. כולנו מחוייבים לה. ראש הממשלה יודע שהוא יכול ללכת אליה בלי לחשוש מהאפקט הפוליטי, וגם הממשל האמריקאי צריך לדעת שאין שום סיכון לממשלה בגלל העסקה. בלי הנשיא טראמפ והמחוייבות שלו לנושא, יש ספק גדול אם היינו רואים בחיים את הגברים והנשים שחזרו לביתם בשבועיים האחרונים".
לסיום אמר: "הנשיא הבטיח שהוא יוודא שהעסקה תמשך עד שאחרון החטופים יחזור לביתו, חי או מת, ואנחנו יודעים שאפשר לסמוך על המילה שלו. אנחנו מודים לו מעומק לבנו על פעולותיו למען החטופים. אלה שחזרו, ואלה שעתידים לחזור.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו