צפו בתיעוד: מבצע "חומת ברזל" בצפון השומרון עלה הבוקר (ראשון) מדרגה כאשר צה"ל השמיד במחנה הפליטים ג'נין 23 מבנים ששימשו כתשתית טרור.

במסגרת המבצע לסיכול טרור בצפון השומרון שנכנס לשבוע השלישי, צה"ל ושב"כ סרקו מאות מבנים בג׳נין. במהלך הסריקות אותרו מעבדות חבלה ואמצעי לחימה, מצבורי אמצעי לחימה, חמ״לי תצפית ותשתיות טרור נוספות.

מי שהובילו את הפעילות הבוקר הם כוחות הביטחון בהובלת כוחות הנדסה של צק״ח מנשה ולוחמי יהל״ם.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

צפו בתיעוד השמדת המבנים (דובר צה"ל)

כאמור, היום (ראשון) צה"ל עלה מדרגה בפעילות לסיכול הטרור בג'נין. בשעות הצהריים הוציא צה"ל הודעה לתושבי האזורים העוטפים את ג'נין לפיהם יישמעו קולות פיצוץ חזקים בעקבות פעילות צה"ל באזור.

"בשעות הקרובות צפויים להישמע הדי פיצוצים במרחב הגלבוע והעמקים, כתוצאה מפעילות צה״ל במבצע בג׳נין שבחטיבת מנשה. אין חשש לאירוע ביטחוני", נאמר בהודעה.

בשעה 15:15, אישר צה"ל את הפיצוץ. "כחלק מהמבצע לסיכול טרור בצפון השומרון, צה״ל השמיד לפני זמן קצר מספר מבנים בג׳נין שבחטיבת מנשה אשר שימשו כתשתיות טרור".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

היערכות כוחות צה"ל לפיצוץ המבנים (דובר צה"ל)

אתמול בלילה, התרחב המבצע שנכנס לשבוע השלישי גם למרחב מחומש הכפרים – פארעה, טמון וטובאס. כמו כן, חוסלו אמש מספר מחבלים בשלוש תקיפות של חיל האוויר באזור ג'נין. אחת מהן, חוליית מחבלים שהייתה בדרכה לבצע פיגוע בטווח הזמן המיידי.

לאחר התקיפה נצפו פיצוצי משנה של מטענים שהיו ברכב המחבלים. בתקיפה חוסל המחבל צאלח זכארנה והמחבל עבד אל האדי כמיל, מקבאטיה, כלוא לשעבר בגין תכנון פעולות טרור, אשר שוחרר במסגרת ההסכם בנובמבר 2023. כמו כן, בג'נין, כלי טיס של חיל האוויר תקפו תוך מספר שעות, שתי חוליות מחבלים חמושות.

בצה"ל אומרים היום כי "הם רואים לאחרונה את החיבור שמתרחש ביו״ש, החל ממבצע מחנות קיץ שהעסק התעצם, בגלל בעיות אסטרטגיות והברחות של כסף והחיבור באיזור המחומש, ובנוסף הפעילות הלא הפיקטיבית של המנגנונים".

בעקבות כך צה"ל נכנס לפעולה במטרה לנטרל את כל האיומים והגדודים. "ישנם מקומות בשטח שלא מתכוונים לצאת מהם במהרה והמטרה היא לסכל את כל הראשים. במ״פ ג׳נין, טול כרם ובמחומש – אחת המשימות היא לעצור ולסכל את יתר הפעילים של הגדוד כפי שעשינו בשבועיים האחרונים".