איילת חזי, אמו של סמ"ר ליאם חזי שנפל שבוע שעבר בג'נין, אומרת כי בנה הציל את חבריו לצוות ונפל. בראיון לכאן רשת ב', סיפרה האם השכולה: "החברים שלו הגיעו ללוויה והתנצלו, הוא הציל אותם. הוא לא אמור היה להיות בהיתקלות הזאת. אחרי הפעולה הוא היה צריך לצאת לבסיס שלו, זו הייתה פעולה אחרונה, תרתי משמע".
על בנה סיפרה: "הוא היה ילד טוב, טרף את העולם. הייתה לו זוגיות מאוד יפה עם גל. היה לו קשר מדהים עם האחיות. אני לא יודעת איך ממשיכים מפה".
על נסיבות נפילתו היא אמרה: הוא נכנס ראשון, החברים שלו נפצעו קל, הוא הציל אותם. הוא אמר להם אני לא אמות סתם, אני אמות למען משהו משמעותי, למען עם ישראל".
מטרתם האמיתית של השואפים להתנחל ברצועה אינה להביא ביטחון, היא שונה בתכלית: לקיים את מצוות כיבוש הארץ ואולי גם להצית מלחמת גוג ומגוג שתביא את הגאולה. הנימוק ה"ביטחוני" משמש אותם כדי להטעות את הציבור החילוני ולשכנעו להמשיך לשאת בנטל הצבאי, הכלכלי, המוסרי והמדיני של הכיבוש למען הגשמת חזונם המשיחי. אומרים שפראיירים לא מתים, אבל חיילים חילונים שיקנו את השקר הזה ימותו לשווא.