מבזקים
סרוגים

מסירות נפש: אלו המצוות שהקפידו עליהן התצפיתניות בשבי

חמש התצפיתניות שנחטפו מוצב נחל עוז מספרות כי הקפידו שלא לאכול חמץ בפסח וניסו לצום ביום כיפור, אגם ברגר כידוע שמרה שבת ואף העבירה את המסר במסוק כששבה כי האמונה היא זו שהחזיקה אותה בשבי

א' שבט התשפ"ה
מסירות נפש: אלו המצוות שהקפידו עליהן התצפיתניות בשבי

לאחר חזרתה של אגם ברגר בת ה-20, התצפיתנית האחרונה ממוצב נחל עוז שעוד נותרה בשבי, מתגלים כעת פרטים חדשים גם על השבי שלה יחד עם יתר התצפיתניות. במשך תקופה ארוכה שהתה עם לירי אלבג. בין היתר מתגלה כעת כי התצפיתניות הקפידו שלא לאכול חמץ בפסח וניסו לצום גם בכיפור, כך דווח ב-YNET.

עוד דווח כי אגם, כידוע, שמרה שבת במהלך שהותה בשבי. היא העידה על האמונה שחיזקה אותה בשבי כבר במסוק שהביא אותה לבית החולים בילינסון, וכתבה על לוח  מחיק שניתן לה בשחרור: "בדרך אמונה בחרתי, ובדרך אמונה שבתי" וצילמה זאת כמסר לעם ישראל.

החטופות סיפרו גם כי העזתים שהן פגשו לא התרגשו מהמוות של סינוואר, חלקם גילו אפילו סימני שמחה בעוד שדסר חיסולו של איסמעיל הנייה התקבל באבל כבד.

"482 ימים הייתה בשבי לבד": עדויות חדשות מהחטופים

כמו כן, חמש התצפיתניות שהו במהלך השבי גם מעל וגם מתחת לקרקע. במקרים רבים, כך דווח בynet, היו אצל משפחות להן בישלו, ניקו וטיפלו בילדים. התצפיתניות ניסו להעביר את הזמן בכושר ובפעילות גופנית, למרות התנאים הקשים והאוכל המועט. המחבלים שהחזיקו אותן בשבי לא אפשרו להן להחזיק ידיים או לבכות – אבל הן מצאו דרכים להיתמך זו בזו. דניאלה גלבוע וקרינה ארייב הוחזקו יחד רוב הזמן, והקשר בין השתיים – שהכירו כוותיקות בבסיס עוד לפני החטיפה.

אגם ברגר חמץ יום כיפור פסח שמירת שבת תצפיתניות