מבזקים
סרוגים

בן דודה של כרמל גת על העסקה: "התרגשות לצד תחושה של החמצה"

בראיון לסרוגים מספר גיל דיקמן בן דודה של כרמל גת שנרצחה בשבי חמאס על תחושת ההחמצה שבת דודתו לא זכתה לשוב בפעימות הללו ושולח מסר לראש הממשלה: "מבחינתנו זה הלקח הכי חשוב שאסור להשאיר אף חטוף מאחור"

בן דודה של כרמל גת על העסקה: "התרגשות לצד תחושה של החמצה"
בן דודה של כרמל גת על העסקה: "התרגשות לצד תחושה של החמצה" צילום: גיל דיקמן בראיון לסרוגים (צילום: אלישבע דוצמינר, סרוגים)

בצל ההתרגשות עם שובם של גדי מוזס, ארבל יהוד ואגם ברגר, פגשנו בכיכר החטופים שאת גיל דיקמן בן דודה של כרמל גת שהייתה אמורה להשתחרר במסגרת העסקה אך נרצחה בשבי ברצועת עזה.

בראיון לסרוגים מספר גיל על הרגשות המעורבים עם שחרורם של החטופים. "התחושות הן של רכבת הרים רגשית, אנחנו מתרגשים שהחטופים חוזרים ומודאגים כל פעם שיש עיכוב, בתחושה של חרדה לגבי שאר החטופים בשבי ולצד זה תחושה של החמצה, כאב, ופספוס מאוד גדול", אמר.

לדבריו: "כרמל הייתה אמורה להיות חלק מהעסקה הזו ולהשתחרר בפעימות האלה שבהן יוצאות נשים ואזרחיות. היא הייתה אמורה לשבת באחת המכוניות שבהן יוצאות חטופות וזה כאב גדול שלא הצלחנו לחתום על העסקה בזמן ושהיא תחזור".

דיקמן המשיך והוסיף כי: "מבחינתנו זה הלקח הכי חשוב שאסור לפספס אפילו דקה, אסור להשאיר חטוף אחד מאחור כי מי שיישאר מאחור יכול להיות שלא שנצליח להחזיר אותו וזאת סיבה גם להתחיל בעסקה וטוב שהתחלנו גם להמשיך אותה עד שמגיעים לחטוף האחרון.

האם אתה מתרשם שנתניהו ימשיך לשלב ב'?

"בינתיים העסקה הזו הולכת לא רק כמצופה אלא אפילו יותר מזה. אנחנו קיבלנו היום 3 חטופים ביום שלא חשבנו שנקבל בו חטופים. אנחנו כנראה נקבל בימים הקרובים חטופים נוספים, זאת אומרת שהצלחנו לקצר את הזמנים ולקבל יותר חטופים ממה שחשבנו".

"אני מאוד מקווה שזה אומר שאנחנו מתקדמים לקראת השלבים הבאים, זה היה הדבר החשוב שאמר לנו נתניהו שנפגשנו איתו. אנחנו רוצים לוודא ששלב ב' וג' יוצאים לדרך ושכל החטופים חוזרים, הוא אמר שהוא יעשה כל מה שהוא יכול".

בסיום התייחס לפגישה שקיימו המשפחות עם שליחו של טראמפ סטיב וויטקוף. "אנחנו פגשנו עכשיו את וויטקוף היועץ של טראמפ, אני בתחושה שהוא מחויב לנושא הזה וגם הממשל הנוכחי. נתניהו נוסע לארה"ב, אני מקווה שדברים ייסגרו שם ושלא ייכנסו שיקולים פוליטיים לעניין. גם וויטקוף נפגש עם סמוטריץ', אני מקווה שזה אומר שיש התקדמות לקראת הסכמה על הנושא הזה, הדבר הזה צריך לבוא בהסכמה של כל עם ישראל ואני מקווה שלשם נגיע ושנחזיר את כולם בכל השלבים".

אגם ברגר ארבל יהוד גדי מוזס גיל דיקמן כרמל גת סטיב וויטקוף