בעקבות המראות מחאן יונס: הדרג המדיני עצר את שחרור המחבלים
הדרג המדיני הורה על עצירת שחרור המחבלים מהכלא בעקבות התיעודים הקשים מעזה. על פי ההחלטה, האסירים לא ישוחררו עד שתובטח יציאה בטוחה של החטופים בפעימות הבאות

לאחר ההתקהלות של האספסוף העזתי בחאן יונס סביב הרכבים של הצלב האדום, הדרג המדיני הורה על עצירת שחרור המחבלים מהכלא הישראלי עד להודעה חדשה.
בהודעה שהוציאה רה"מ נכתב: ראש הממשלה בנימין נתניהו, יחד עם שר הביטחון ישראל כ"ץ, הנחו לעכב את שחרור המחבלים המיועדים להשתחרר היום – עד שתובטח יציאה בטוחה של חטופינו בפעימות הבאות. ישראל דורשת מהמתווכות להשיג זאת.
חבר הקבינט סמוטריץ' חיזק את הדרג המדיני על ההחלטה, בחשבון הטוויטר שלו רשם: "אני מחזק את ידי ראש המשלה וקורא לו למנוע את שחרור המחבלים מבתי הכלא הישראלים לפחות עד לקבלת ערבויות לכך שהתמונות הקשות ומשפילות מעזה וההתעללות בחטופינו רגע לפני החזרתם לא ישובו".
כזכור מוקדם יותר המון עזתי רצחני התאסף בנקודת ההעברה בחאן יונס והקיף את רכבי חמאס והצלב האדום. במקום התרחש בלאגן וכאוס אדיר כאשר מחבלי החמאס והג'יהאד האיסלאמי לא הצליחו להשתלט על אזרחי עזה.
ראש הממשלה הגיב בזעם למראות הקשות, בהודעה שהוציא לשכת נתניהו נכתב: "אני רואה בחומרה רבה את המראות המזעזעים במהלך שחרור חטופינו.זו היא הוכחה נוספת לאכזריות הבלתי-נתפשת של ארגון הטרור חמאס. אני דורש מהמתווכות לוודא שמראות איומים כאלה לא יישנו, ולערוב לביטחון חטופינו. מי שיעז לפגוע בחטופינו – דמו בראשו".
גם נשיא המדינה התייחס לתמונות מעזה: "המראות מרגעי האימה בהעברתם לצלב האדום היו מורטי עצבים ובלתי נסבלים".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו