שר הביטחון ישראל כ"ץ ביקר היום (רביעי) במחנה הפליטים ג'נין, ואמר: "הכרזנו מלחמה על הטרור הפלסטיני ביהודה ושומרון. מבצע חומת ברזל בא להכריע את תשתיות הטרור שנבנו במחנות הפליטים הפלשתינים במימון ובחימוש איראן. מחנה הפליטים ג'נין לא יחזור להיות מה שהיה – אחרי השלמת המבצע צה"ל יישאר במחנה כדי לוודא שהטרור לא יחזור"
דברי השר כ"ץ: "אנחנו הכרזנו מלחמה על הטרור הפלסטיני ביהודה ושומרון. מבצע "חומת ברזל" בא להכריע את תשתיות הטרור שנבנו במחנות הפליטים הפלסטינים, במימון ובחימוש איראני. צה"ל פועל בעוצמה במחנה הפליטים ג'נין, לסיכול מחבלים והרס תשתיות הטרור – כמו שראינו כאן היום. מחנה הפליטים ג׳נין לא יחזור להיות מה שהיה.
"אחרי השלמת המבצע יישארו כוחות צה"ל במחנה כדי לוודא שהטרור לא יחזור. אני שולח מכאן מסר ברור לרשות הפלסטינית: תפסיקו לממן טרור ורצח יהודים ותתחילו להילחם ברצינות בטרור. מי שמממן משפחות מחבלים רוצחים ומחנך את ילדיו להשמדת ישראל – מסכן את עצם קיומו".
לא רק ג'נין: צה"ל יישאר בחרמון
דברים דומים אמר כ"ץ לגבי החרמון: "באתי לכאן כדי לוודא שצה"ל ערוך היטב בהגנה ובהתקפה לשהייה ממושכת במוצבי החרמון., צה"ל יישאר בפסגת החרמון ובאזור הביטחון לזמן בלתי מוגבל כדי להבטיח את ביטחון יישובי רמת הגולן והצפון וכלל תושבי מדינת ישראל. לא נחזור למציאות של ה-7 באוקטובר ולא נהיה תלויים באחרים להגנתנו – כאן ובכל מקום אחר".

בתשעת הימים האחרונים צה"ל פועל בג'נין, אתמול פרסום תיעודיים מיוחדים מתוך הפעילות של לוחמי חטיבת כפיר בג'נין כחלק מהמבצע לסיכול הטרור. על פי הודעת דובר צה"ל, ביממות האחרונות הכוחות חיסלו מחבלים, איתרו והשמידו מעבדת מטענים ומחרטה לייצור אמצעי לחימה. בצה"ל מציינים כי כוחות הביטחון ימשיכו בפעילותם לסיכול טרור ברחבי יהודה ושומרון ושמירה על ביטחון תושבי מדינת ישראל.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים