"חדשות טובות": הסכם הנורמליזציה עם סעודה מתקדם בצעדי ענק - סרוגים

"חדשות טובות": הסכם הנורמליזציה עם סעודה מתקדם בצעדי ענק

בארה"ב טוענים כי המגעים לנורמליזציה מול סעודיה מתקדמים במיוחד, וכי "הכיוונים חיוביים, אך נדרשת עוד הרבה עבודה". נזכיר רק כי עד כה סעודיה התעקשה על הקמת מדינה פלסטינית

חדשות סרוגים
"חדשות טובות": הסכם הנורמליזציה עם סעודה מתקדם בצעדי ענק
  יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן (צילום: שאטרסטוק)

שליחו המיוחד של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, סטיב וויטקוף, ניהל בסעודיה מגעים לעסקה כוללת במזרח התיכון, שתכלול את יישום השלב השני בהפסקת האש, שיקום עזה ונתיב לנורמליזציה מול סעודיה.

בווינט נטען הבוקר (רביעי) כי מטעם וושינגטון נמסר "הכיוונים חיוביים, אך נדרשת עוד הרבה עבודה". גורם מדיני אמר דברים דומים: "החדשות טובות, יש עוד עבודה".

בנוסף, ביום שישי האחרון ד"ר יחיאל לייטר התראיין לעיתון "הג'רוזלם פוסט" והתייחס לנורמליזציה עם סעודיה כחלק מהתכנית הרחבה של ארה"ב למען המזרח התיכון."ישראל קרובה מתמיד לנורמליזציה עם סעודיה. הפיתוח יהיה גיים צ'יינג'ר לאזור ומחוצה לו", כך הובא במעריב.

עוד באותו נושא

פאניקה באיראן: "חושש שישראל תשלם את המחיר"


10

לייטר טען כי הנורמליזציה עם סעודיה מהווה חלק מהיערכות אסטרטגית רחבה יותר במזרח התיכון בעקבות דעיכת חמאס, חיזבאללה ושלוחות איראניות אחרות. "אנחנו קרובים יותר לסעודיה כי השפלנו את חמאס", אמר.

עוד הוא הוסיף כי יש מעט מדינות בעולם, מלבד ישראל, שרוצות לראות את חמאס מושפל יותר מסעודיה", הסביר לייטר. "בכל מקום שבו מתפשרים על האחים המוסלמים, המתינות יכולה לעלות. ראינו את זה במצרים, סודן, וטורקיה מכירה בכך שהבסת האלמנטים הללו חיונית למודרניזציה שלה".

 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
5 תגובות - 4 דיונים מיין לפי
1
ואף מילה שנתניהו מתנגד להסכם עם מדינה פלסטיני
א | 29-01-2025 8:34
ואף מילה בכתבה על כך שנתניהו מתנגד לכל הסכם עם סעודיה הכולל מדינת טרור פלסטינית?? אא
2
הסכם נורמליזציה? זה שצריך...
אליהו | 29-01-2025 8:38
הסכם נורמליזציה? זה שצריך למגר את חמאס ואיראן אומר שאפשר שיהיה לערב הסעודית נשק גרעיני? עד 1979 היינו בקשרים טובים עם איראן עד לפני כמה שנים היינו בקשרים טובים עם תורכיה, לא למדו? כאשר ערב הסעודית תהפוך לעויינת לנו עם נשק גרעיני?
3
אלפי נרצחים ,...
אני | 29-01-2025 10:37
אלפי נרצחים , עשרות אלפי פצועים, עסקים שקרסו מאד שמחים למשמע הידיעה המשמחת שביבי מביא לנו
טראמפ מנסה לחלץ...
ביבי הביא את החורבן | 29-01-2025 10:48
טראמפ מנסה לחלץ אותנו
4
הצמד הדורסני טראמפ...
בני ישראל רואים | 29-01-2025 22:04
הצמד הדורסני טראמפ ונתניהו, שמכרו אותנו בהסכם כניעה למפלצות הנוחבות והעזתים, חותרים עכשו למדינה פלשתינאית כדי שסעודיה תהיה מרוצה מול העולם הערבי וגם תתקדם לבניית פצצות גרעיניות, שבגלל זה היא צריכה את הסיוע של ארה"ב. טראמפ ונתניהו מורחים אותנו, כאילו נורמליזציה עם סעודיה תוריד מאיתנו את האיום הגרעין, שרק יגדל מעוד חזית חדשה. החיוכים של הסעודים כלפינו זה כדי שלא נתנגד לגרעין אצליהם בחסות ארה"ב.