ראש האופוזיציה יאיר לפיד התייחס למינויו של יצחק עמית לנשיא העליון ופנה לשר המשפטים בקריאה שישתף פעולה עם עמית.

לפיד בירך: "בחירתו של יצחק עמית לנשיא בית המשפט העליון היא ניצחון לדמוקרטיה ולמנהל התקין. סחבת מיותרת גרמה נזק אדיר לשלטון החוק בישראל".

ראש האופוזיציה הוסיף ופנה לשר המשפטים: "אני קורא ליריב לוין להפסיק עם המשחקים ההרסניים ולעבוד עם השופט לחיזוק ושיקום המערכת המשפטית. עלינו לעסוק בריפוי החברה הישראלית ולא במריבות מיותרות".

חברת הכנסת מרב מיכאלי בירכה גם היא על מינויו של יצחק עמית לנשיא ואמרה: "‏כשהקואליציה הזו יצאה עם הרפורמה המשפטית ההרסנית שלה, היא לא שיערה את עוצמת המחאה והמאבק על הדמוקרטיה שיעמדו מולה. המאבק הזה עדיין רחוק מלהסתיים, אבל היום, ישראל היהודית והדמוקרטית רשמה עוד ניצחון חשוב".

השופט יצחק עמית (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

ח"כ אפרת רייטן התייחסה לבחירה ותקפה את השר לוין: "מורשתו של לוין לחברה בישראל, לפני המלחמה וכעת במהלכה, מסתכמת בפילוג, קיטוב ושנאה בתוך החברה ופירוק מערכות החוק ששומרות על המדינה.

"בגין, האיש שהאמין בעליונות המשפט, מתהפך בקברו כששר המשפטים מתנועת הליכוד מבזה את החוק ובית המשפט העליון"

רייטן הוסיפה ואמרה: "ברכות לנשיא העליון הנבחר כב׳ השופט עמית וברכות למשנה לנשיא כב׳ השופט סולברג.הכבוד, הממלכתיות והתבונה ינצחו את שוחרי ההרס".

כאמור מוקדם יותר הערב,  הוועדה לבחירת שופטים התכנסה היום  ואחרי דיון שארך כ-5 שעות, אישרה את מינויו של יצחק עמית כנשיא בית המשפט העליון שר המשפטים יריב לוין ונציגי הקואליציה – השרה אורית סטרוק וח"כ יצחק קרויזר – החרימו את ההצבעה בוועדה, במחאה על הפסיקה של בג"ץ שחייבה את הוועדה לבחור נשיא לעליון למרות הסירוב של לוין.

לאחר המינוי הודיע השר לוין למנהל בתי המשפט כי הוא לא מכבד את הבחירה וכי הוא לא מתכוון לשתף פעולה עם הנשיא החדש. לוין כתב: "כל עוד לא נבחר נשיא לבית המשפט העליון בהליך תקין על פי חוק ובהתאם לסמכויות המוקנות לוועדה לבחירת שופטים וליושב הראש שלה, לא ניתן יהיה לבצע פעולות הדורשות עבודה משותפת בין נשיא בית המשפט העליון ושר המשפטים".

השר הוסיף והבהיר: "לפיכך, הנני להודיע באופן חד משמעי כי איני מכיר בכבוד השופט יצחק עמית כנשיא בית המשפט העליון, וההליכים במסגרתם "נבחר" פסולים מן היסוד ובלתי חוקיים".