ברקע הפרת הסכם הפסקת האש מצידו של ארגון הטרור הרצחני חמאס, בכל הנוגע לאי שחרורה של ארבל יהוד שהייתה צפויה להשתחרר אתמול אך בסופו של דבר נותרה בשבי, לפני זמן קצר דווח כי הושגה הסכמה בנוגע לשחרורה. בג'יהאד האיסלאמי – המחזיקים בארבל – אמרו מוקדם יותרכי המתווכות פועלות מאחורי הקלעים וכי שחרורה ייתכן עוד לפני שבת.

על פי הדיווח בחדשות 12, מקור בכיר בג׳יהאד האיסלאמי, מסר לתקשורת הערבית כי "אנחנו מצפים לפריצת דרך הלילה לגבי המשבר של החטופה ארבל יהוד". לדבריו: "ייתכן שמאמצי המתווכות יובילו לשחרורה לפני יום שבת".

עוד דווח כי מקור המעורה במשא ומתן מסר לערוץ א-שרק הסעודי: "המתווכות נוקטות מאמצים כדי לגשר על נקודות המבט לגבי המשבר בעניין החטופה ארבל יהוד. ההערכות מצביעות שפנינו לחזרת העקורים לצפון הרצועה בתוך שעות וששחרור ארבל ייתכן מחר".