שר האוצר סמוטריץ' הודיע היום (ראשון) כי אילן רום ימונה למנכ"ל משרד האוצר. המנכ"ל המיועד שירת 25 שנה במוסד והגיע לדרגה המקבילה לתת אלוף. בעל נסיון בקידום תהליכים מורכבים.

אילן רום יכנס לתפקיד מנכ"ל משרד האוצר במקומו של שלומי הייזלר שביקש לאחרונה לסיים את תפקידו בנסיבות אישיות. הוא שירת ב"מוסד" במשך 25 שנה בחוד החנית של הפעילות המבצעית בארגון והגיע לדרגה מקבילה לתת-אלוף. במהלך שנותיו במוסד פיקד על אלפי מבצעים מורכבים חוצי יבשות וקיבל שני פרסי בטחון ישראל ואת צל"ש המוסד.

צילום: יונתן זינדל/ פלאש 90

הוא היה מהמנהלים ומהמפקדים הבכירים שהובילו ויישמו את הרפורמה במוסד שהיוותה שינוי ארגוני וההפעלתי רב-מערכתי. בשנתיים וחצי האחרונות מכהן רום כמנכ"ל המועצה האזורית הגדולה בארץ – מועצת מטה בנימין. הוא דובר 4 שפות, עברית איטלקית, צרפתית ואנגלית, בוגר תואר ראשון בארכיאולוגיה וארץ ישראל ובעל תואר שני במשפטים.

סמוטריץ': "מקבלים מנהל עם ניסיון רב שנים"

שר האוצר ח"כ בצלאל סמוטריץ':"על רקע תקופת המלחמה והאתגרים במשק, אנחנו מקבלים להנהלת המשרד מנהל עם נסיון רב-שנים בהובלת תהליכים והתייעלות. אילן בעל יכולות ניהול גבוהות עם ניסיון מוכח בהובלת תהליכים מורכבים ושינויי עומק מבניים. אילן יתרום מנסיונו וכישוריו לקידום הכלכלה והמערכת הפיננסית בישראל, לקדם עוגני צמיחה ופיתוח, לפעול להורדת חסמים בירוקרטיים ולייעל את עבודת האוצר אל מול משרדי הממשלה למען אזרחי המדינה. אני מודה לאילן על התגייסותו ומאחל לו הצלחה גדולה בתפקיד.

בהזדמנות זו אני מבקש להודות שוב למנכ"ל היוצא, עו"ד שלומי הייזלר, שהפך לחבר אמיתי ושותף של ממש בהובלת כלכלת ישראל. שלומי הוא איש ציבור מהמוכשרים שידעה מדינת ישראל ואני מודה לו על שירות ארוך במגוון רחב של תפקידים במגזר הציבורי ומאחל לו הצלחה רבה בכל אשר יעשה".

המנכ״ל המיועד אילן רום:"אני מודה לשר על האמון. המשימות העומדות בפנינו מאתגרות. בכוונתי לפעול בכל מאודי למען פיתוחה הכלכלי של המדינה על רקע המלחמה הארוכה והקשה כדי להקל על יוקר המחייה ולעודד מנועי צמיחה. נפעל לשם כך בשיתוף פעולה ובעבודה יסודית ומקצועיות".