אונמי בהילטון: מסעדה יפנית כשרה וטעימה בטירוף
מסעדת אונמי הכשרה בלב מלון הילטון. המסעדה היפנית מספקת חוויה טעימה מהפרטים הקטנים הכוללים טריות מרשימה בדגים ועד לשילובי טעמים מוצלחים במיוחד. אל תפספסו

כבר מספר חודשים שמסעדת אונמי הכשרה במלון הילטון פתוחה ומזרימה אליה לקוחות מכל מקום בארץ ואף בעולם. מיקומה בתוך מלון על שפת הים בתל אביב, גורם לה להיות פופולרית בקרב המסעדות היפניות בישראל.
מדובר במסעדה שנייה לאונמי. הראשונה והמוכרת לכל נפתחה לפני 26 שנה ברחוב הארבעה בתל אביב, והייתה מראשונות המסעדות היפניות בארץ. המסעדה ברחוב הארבעה אינה כשרה, אך זו בהילטון מציגה תפריט עשיר, טרי, טעים וכשר כמובן.
המסעדה נמצאת בלובי המלון ומשרה אווירה רגועה וכיפית. התפריט מציג מנות רבות, חמות וקרות. למנת פתיחה לקחנו מנת דגל של סשימי ילוטייל עם תפוחים, חומץ אורז וויניגרט עשבי תיבול. בכל ביס הרגשנו את הטריות של הדג, טעם חרפרף בשילוב עם מתיקות מעודנת. מנה מומלצת (88 ש"ח).
לאחר מכן לקחנו את מנת הגיוזה שהיתה מלאה בבר ים טרי ואיכותי. את הגיוזה טבלנו ברוטב גיוזה על בסיס שמן שומשום, והמנה כולה סיפקה שילוב טעמים טעים ומרענן (74).
בהמשך לקחנו מנת מוקפץ, שמצד אחד הותאמה לחך הישראלי, אך מצד שני שמרה על אותנטיות יפנית. המנה נקראת קושיהיקארי נודלס, והיא מורכבת מאיטיות אורז טריות, פטריית מלך היער בגריל, קריספי טופו, יוזו קושו, בוקצ'וי ושאלוט ברוטב טריאקי.
הנודלס עצמו התחבר היטב בפה בטמעים, כן הוספנו למנה מעט סויה בשביל המליחות. הפטרייה נעשתה כטעם בשרי ואופן הכנתה בגריל הורגש במיוחד. כל המרכיבים יחד סיפקו מנה מוצלחת וטעימה (88).
המנה הבאה הוכתרה כמנה הטעימה ביותר במסעדה. ספייסי טקה סאקה קאווה, קונוס אצה במילוי דג טונה שהרגיש כאילו הרגע נמשה מן הים ואבוקדו. המנה מגיעה כצורת קונוס, אשר מצד אחד מספקת עונג קריספי בפה, ומצד שני רוך ועסיסיות ממילוי האורז. הדג עצמו היה טרי במיוחד, עסיסי וספייסי בדיוק במידה. לא לפספס! (54 ליחידה).
מנה נוספת שהזמנו היא מנת הסקאנה הגה באן ספייסי. 2 באנים במילוי מוסר ים בציפוי פריך, חסה, איולי יוזו שהיה טעים במיוחד, שאלוט מוחמץ ורוטב טוגראשי. הלחמניה היתה נימוחה ומאודה היטב, והשילוב עם הדג בציפוי הקריספי, סיפק ביס מושלם (110).
וכמובן איך לא, הגענו למנות הסושי. שגם הוא כמו יתר המנות היה טרי וטעים. עם מעטפת של דג סלמון עסיסי, ומילוי שקדים טעים במיוחד. (המחירים של הסושי משתנים בהתאם למנות).
לקינוח לקחנו את מנת היוזו קרם (58), שהיתה בטעם חמצמץ בשילוב עם קצפת מתוקה. המנה עצמה היה בטעם כמו של פאי לימון מפורק.
האווירה הכללית במסעדה, יחד עם המנות הטעימות, סיפקו חוויה מושלמת וכמה כיף שגם שומרי הכשרות יכולים להנות מארוחה שווה מבלי להתפשר על האיכות, הטריות, הטעם והכשרות.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו