יו"ר לשכת עורכי הדין עמית בכר תקף בחריפות את חברי הקואליציה ויריב לוין לאחר שהחוק שיצמצם את דמי החבר שעורכי הדין יחויבו לשלם ללשכה ויאסור עליה להשתמש בתקציב למטרות פוליטיות אושר במהלך הלילה באופן סופי במליאת הכנסת.
בכר תקף ואמר: "החוק נגד לשכת עורכי הדין שעבר הלילה בכנסת, הוא חלק ממסע הרס וחורבן נגד מערכת המשפט ושומרי הסף. תהליך החקיקה לווה בניסיונות להלך אימים ולסחוט את לשכת עורכי הדין ואותי, כדי שניתן יד לסיכול בחירת נשיא בית המשפט העליון ולבחירת שופטים שלוין חפץ ביקרם. אין לי כוונה להירתע או להתקפל ואני גאה בכך שעמדנו איתן נגד כל ניסיונות הסחיטה".
יו"ר לשכת עורכי הדין המשיך ופנה לשר לוין: שר המשפטים יריב לוין אני אומר לך גם הלילה: לא אמכור את הדמוקרטיה ואשמור מכל משמר על האמון שנתנו בי עשרות אלפי עורכות ועורכי דין שעמדו שעות בתורי ענק כדי שלשכת עורכי הדין תעמוד איתן להגנת מערכת המשפט ועצמאות בחירת השופטים. כנס את הועדה לבחירת שופטים לבחירת נשיא – עכשיו!".
לוין: "שינוי חשוב בדרך לתיקון מערכת המשפט"
סגן ראש הממשלה ושר המשפטים יריב לוין בירך אמש על אישור החוק של חברו למפלגה ח"כ חנוך מיליבציקי ואמר: "החוק שם סוף לתשלום המופקע שלשכת עורכי הדין גובה מדי שנה מציבור עורכי הדין, ומאפשר לכל מחוז לקבוע את סדרי העדיפויות שלו. זה עוד שינוי חשוב בדרך לתיקון מערכת המשפט על כל מרכיביה".

גם יו"ר ועדת חוקה חבר הכנסת שמחה רוטמן, התייחס לאישור החוק שקודם אצלו בוועדה ואמר: "הצעת החוק הנוכחית, מהווה צעד חשוב מאוד אשר מקדם ומוביל להפיכת הלשכה לוולנטרית. הצמצום המשמעותי של דמי חבר חובה והפיכת המחוזות לעצמאיים הרבה יותר נעשתה מתוך תקווה שהצעד הזה הוא שיוביל להפחתת הפגיעה האדירה בחופש העיסוק הגלומה בהתנהלותה של לשכת עורכי הדין".
רוטמן הוסיף וטען: "היוזמה הזו התחילה הרבה לפני כהונתו של ראש הלשכה הנוכחי, אבל בחודשים האחרונים ציבור אדיר של עורכי דין פנה אלינו וביקש שנזרז את קידום ההצעה זאת משום שבעל כורחם הם הפכו לשותפים לקמפיינים פוליטיים מבית אחים לנשק. אין לכך שום הצדקה, אין לכך שום בקרה וההתנהלות הזו הסתיימה היום".
תגובת עו"ד ארקדי אליגולאשוילי, מקים המאבק נגד הפוליטיזציה של לשכת עורכי הדין ומי שהתמודד בבחירות האחרונות לראשות הלשכה מול עו"ד עמית בכר: "תיקון החוק הוא פועל יוצא מהפוליטיזציה של לשכת עורכי הדין אותה הוביל ראש הלשכה מאז שנבחר. דמי החבר צריכים לשמש את חברי הלשכה ולא למטרות פוליטיות, לא למימון שערים ראשיים בעיתונים ולא לתשלום עבור שלטי חוצות בגנות שרים וחברי כנסת. כפי שהצעתי כבר לפני למעלה משנתיים, הפחתת דמי החבר בצורה משמעותית תביא להתייעלות המערכות בלשכה, תמנע בזבזנות למטרות שלא לשמן דמי החבר משולמים ותביא לשיפור השירות עבור עורכי הדין. לשכת עורכי הדין היא של כלל עורכי הדין ולא משנה מה העמדות הפוליטיות שלהם. אני משבח את יוזם החוק ח"כ חנוך מילביצקי ואת יו"ר ועדת חוק חוקה ומשפט ח"כ שמחה רוטמן, על קידום תהליך החקיקה".
מה דעתך בנושא?
9 תגובות
0 דיונים
אלי
''קווריקו''
00:23 25.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אדון בכר אתה עבריין ממש כמו נשיא העליון אתה תומך בו ואתם בארגון פדע
יצחק עמית
14:34 23.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חיים
מוסדות ההגנה על אוייבי עם ישראל. ובעזרת ה' נקווה שיצליחו במלאכתם
11:13 23.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ששי
מועדון הלקוחות שלך אינו מופיע ברשימה של השמאל
10:15 23.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
זבל אנושי
סתום ת'פה בכר, תעוף לנו מהעיניים. מה קרה???? פגעו בציפור נפשך. זבל
10:11 23.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חיים כהן
לא הייתי נותן לכם לשמור על סיר חמין. מה קרה? פגעו לכם בתקציב כיבודים?
09:44 23.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נאלץ להישאר בעילום שם
חוק מצויין. ואומר את זה בתור עורך דין חבר
08:41 23.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
א
החורבן-בכר,סוכן בגץ הפועל לשימור דיקטטורת בגץ!
08:24 23.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חיים
נגמרו הימים היפים
08:23 23.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר