יו"ר מפלגת ישראל ביתנו אביגדור ליברמן יעלה היום (רביעי) להצבעה במליאת הכנסת הצעת חוק להחלת ריבונות בבקעת הירדן. בקואליציה צפויים להתנגד לחוק אבל איתמר בן גביר וחברי עוצמה יהודית צפויים דווקא לתמוך לאחר שפרשו מהממשלה.
מגיש הצעת החוק, יו״ר מפלגת ישראל ביתנו, ח״כ אביגדור ליברמן מסר: "החלת הריבונות הישראלית בבקעת הירדן היא צעד הכרחי לחיזוק הביטחון ולהבטחת עתידנו כעם בארצו. אנחנו נוביל את המהלך הזה בנחישות וללא פשרות. אני מצפה מחברי סיעת הליכוד, הציונות הדתית ועוצמה יהודית שהצהירו רבות על רצונם להחיל ריבונות בבקעת הירדן להפסיק עם התירוצים ולהצביע בעד החוק החשוב הזה. זהו האינטרס הלאומי של ישראל, וזהו הזמן לפעול".

בזמן שהיו באופוזיציה: אלקין וסער הצביעו בעד ההצעה
כאמור בקואליציה צפויים להתנגד לחוק כך שגם התמיכה של עוצמה יהודית לא תעזור להשיג עבורו רוב. אך יש לציין כי מי שתמך בהצעה החוק בפעם האחרונה שבה ניסה ליברמן להעביר אותה, היו השרים זאב אלקין וגדעון סער שכרגע נמצאים בקואליציה.

כעת בישראל ביתנו מפעילים עליהם לחצים בכדי שיצביעו בניגוד לעמדת הקואליציה ויעזרו בהעברת החוק שמאגף את הממשלה מימין.
מה דעתך בנושא?
6 תגובות
0 דיונים
פרחי
אני מדגיש שוב כל חבר כנסת יהודי ולא חשוב מאיזה מפלגה הוא שייך אם לא יצביע בעד הצעת ליברמן הוא איננו יהודי מאבא ואימא יהודים
20:47 26.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
פרחי
כל חברי הכנסת בלי יוצא מן הכלל צריך וחייב להצביע בעד הצעת החוק של ליברמן להחלת הריבונות על כל בקעת הירדן
20:41 26.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נוריאל
פעם אחר פעם ליברמן מגיש את הצעת החוק החשובה הזאת וממשלת הימין על מלא שהצבעתי בשבילה מפילה זאת. ליברמן היחיד שדואג להתנחלויות.
18:32 22.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הזוי
למה בקואליציה מתנגדים לחוק שהוא ימני פוליטית, רק בגלל שהוא בא מצד האופוזיציה ?
14:02 22.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אורח
עקרונית בעד, אבל מה עם שאר יהודה ושומרון? האם אחרי שחוק כזה יעבור רק על בקעת הירדן זה לא עלול לחסום החלת ריבונות על שאר השטח? כדאי לשים לב לנקודות...
עקרונית בעד, אבל מה עם שאר יהודה ושומרון? האם אחרי שחוק כזה יעבור רק על בקעת הירדן זה לא עלול לחסום החלת ריבונות על שאר השטח? כדאי לשים לב לנקודות אלו ולא להעלות רעיונות טובים אבל בצורה פופוליסטית.
המשך 12:48 22.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אחד
בן גביר איבדת לגיטימיות מאז פרישתך , האופוזיציה החרימה את הצעות החוק של הקואליציה ועכשיו אתה נותן את ידך , אתה תיעלם מהפוליטיקה
12:41 22.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר