מבזקים
סרוגים
צריך להתפלל

כמות הגשם שירדה השנה עד עכשיו – מדאיגה

שלושה חודשים מאז שהתחלנו להגיד 'משיב הרוח', כמות המשקעים הארצית עגומה מאוד. בעוטף עזה בצפון ירדו כ-55% מהכמות הממוצעת ובעוטף עזה רק כ-25%

אריה יואלי | חדשות סרוגים
כ"ב טבת התשפ"ה
כמות הגשם שירדה השנה עד עכשיו – מדאיגה
כמות הגשם שירדה השנה עד עכשיו – מדאיגה צילום: (צילום: נתי שוחט/פלאש90)

שלושה חודשים אחרי שהתחלנו להזכיר בתפילה 'משיב הרוח ומוריד הגשם', וחודשיים וחצי אחרי שהתחלנו לבקש 'טל ומטר' – כמות המשקעים השנה מדאיגה מאוד.

לפי המדידות של השירות המטאורולוגי, ברוב האזורים בישראל כמות המשקעים לתקופה זו עומדת על 60% ומטה מהכמות הממוצעת בשנים האחרונות. לאורך מישור החוף המצב טוב יחסית, כשבאזור קיסריה ירדו 112% מהממוצע ובחיפה 90%, אבל בשאר המקומות המצב עגום.

כמות המשקעים עד כה – עגומה

בגליל העליון וברמת הגולן שהם מקור המים של הכנרת – הגיעו המשקעים לרמה של בין 40% ל-80% מהכמות שהייתה צריכה לרדת.

באזור הגליל התחתון המצב טוב יותר עם כ-80% מהכמות, אבל ככל שמדרימים המצב נעשה גרוע יותר. באזור המרכז כ-60%, בירושלים 55% ובאזור השפלה הדרומית ועוטף עזה שם נמצאים שדות החיטה והירקות, המצב מתקרב ל-30% מהכמות שהייתה צריכה לרדת השנה ובחלק מהמקומות אפילו פחות.

כמות המשקעים ביחס לממוצע לתקופה הנוכחית (השירות המטאורולוגי)

מפלס הכנרת נשאר היום ללא שינוי מהמדידה האחרונה וחסרים לכנרת מלאה 2.465 מטרים.

בגלל הבצורת: הרבנות קובעת כי יש להתפלל על הגשם
בגלל הבצורת: הרבנות קובעת כי יש להתפלל על הגשםצילום: בגלל הבצורת: הרבנות קובעת כי יש להתפלל על הגשם

נזכיר כי הרבנות הראשית לישראל הורתה להתפלל על הגשם ולהוסיף בתפילה את "ועננו בורא עולם" ו"אל יפתח לנו" כל עדה כמנהגה. גם כעת אומרים ברבנות כי יש להתפלל על הגשם, לאור הנתונים העגומים.

ברכת הגשמים גשם מפלס הכנרת משקעים תפילה