מבזקים
סרוגים

השיחה הקשה בין שר הביטחון כץ לרמטכ"ל הלוי

במהלך שיחה בין הרצי הלוי לישראל כ"ץ, נזף כ"ץ בהלוי "למילה אחריות יש משמעות" הלוי השיב ""מה אתה חושב? שאני לא כל יום סוחב את זה איתי"

כ"א טבת התשפ"ה
השיחה הקשה בין שר הביטחון כץ לרמטכ"ל הלוי
השיחה הקשה בין שר הביטחון כץ לרמטכ"ל הלוי צילום: (קרדיט: חיים גולדברג, פלאש 90)

לפני מספר שבועות נפגש שר הביטחון ישראל כ"ץ עם הרמטכ"ל הרצי הלוי, והאיץ בו להשלים בהקדם את התחקירים אודות אירועי השבעה באוקטובר, בכדי להעמיד בפני הציבור תמונת מצב של המחדל המבצעי.

473 יום אחרי המחדל: הרמטכ"ל הרצי הלוי הודיע על התפטרותו
473 יום אחרי המחדל: הרמטכצילום: 473 יום אחרי המחדל: הרמטכ

על פי שני גורמים שנחשפו לפרטי השיחה ביניהם, אשר פרטיה פורסמו היום (שלישי) על ידי ירון אברהם (חדשות 12), כ"ץ הסביר להלוי שמשמעות הגשת התחקירים בתקופה הקרובה דרמטית לאמון הציבורי מבחינתו. אלו ציטוטים מהשיחה:

כ"ץ: "אחריות היא לא מילה כללית, נרצחו אנשים"

שר הביטחון: "אחריות היא לא מילה כללית. נשרפו תינוקות, נאנסו נשים וחוללו גופותיהן ונרצחו אנשים. אתה ראש המערכת הזאת!". הרמטכ"ל השיב: "מה אתה חושב? שאני לא כל יום סוחב את זה איתי, בייחוד את האזרחים שנרצחו ונחטפו?" כ"ץ הבהיר: "בסופו של דבר קרה כאן דבר ולמילה אחריות יש משמעות. יש משפחות שמגיע להן הסברים ויש ציבור ויש הפקת לקחים גם לגבי צה״ל והמינויים".

פרסום השיחה מגיע לאחר שהיום (שלישי) הודיע הרמטכ"ל הלוי על התפטרותו. בין הלוי לכ"ץ שררו חילוקי דעות במגוון נושאים, וכ"ץ אף אסר על הלוי למנות קצינים בכירים אשר יש ספק בנוגע לטיב תפקודם בשבעה באוקטובר.

הרמטכ"ל הרצי הלוי השבעה באוקטובר ישראל כ"ץ תחקיר צה"ל