שעות אחרי שהודיע על התפטרות מתפקידו בעקבות מחדל השבעה באוקטובר, הרמטכ"ל רב אלוף הרצי הלוי, מוסר כעת הצהרה לציבור. מוקדם יותר היום הודיע הלוי לשר הביטחון ישראל כ"ץ כי החליט לסיים את תפקידו ב-6 במרץ 2025.
לדברי הלוי: "איש לא הסתיר מידע, ולא סייע לאויב. כשלנו בהגנה על האזרחים בשמחת תורה תשפ"ד, את התוצאות אשא עד סוף חיי. אני יכול לומר כבר עכשיו איש לא ידע על מתקפת הפתע. ואיש לא הסתיר מידע".
על חקירת אירועי השבעה באוקטובר אמר הלוי: "ועדת חקירה חיצונית תוכל לבדוק מה קרה".
"שינינו את המזרח התיכון. חיסלנו כ-20,000 פעילי חמאס. חיזבאללה נחל תבוסה, חיסלנו למעלה מ-4,000 מחבלים בראשם חסן נסראללה. תקפנו באיראן וידענו היכן אנחנו תוקפים ולמה. איראן יודעת את כוחנו ותחוש את נחת זרוענו אם תידרש".
במכתב ההתפטרות כתב הלוי, בין היתר: "הודעתי היום לשר הביטחון כי מתוקף ההכרה באחריותי לכישלון של צה״ל בשבעה באוקטובר, ובנקודת הזמן בה צה״ל רשם הישגים משמעותיים ומצוי במהלך מימוש הסכם לשחרור חטופים, אבקש לסיים את תפקידי בשישה במרץ 2025".
הוא הוסיף כי "בפרק הזמן שנותר אשלים את התחקירים ואחזק את מכונות צה״ל לאתגרים הביטחוניים. אעביר את הפיקוד על צה״ל בצורה איכותית ויסודית למחליפי. העברתי מכתב לשר הביטחון וראש הממשלה בעניין".
מה דעתך בנושא?
84 תגובות
21 דיונים
מהונדסי תודעה
7.10 לא התחיל ב6 בבוקר. קדמו לזה 15 שנות נתניהו. התעלמות ושקט יענה בשקט. מר קונספציה בחר לתפקידים הכי בכירים יסמנים עם נטיה שמאלה שיבלעו את הקונספציה. אף אחד גם...
7.10 לא התחיל ב6 בבוקר. קדמו לזה 15 שנות נתניהו. התעלמות ושקט יענה בשקט. מר קונספציה בחר לתפקידים הכי בכירים יסמנים עם נטיה שמאלה שיבלעו את הקונספציה. אף אחד גם לא חושב שהכי מתאים בארץ לתפקיד יור המל"ל זה צחי הנגבי. או שגם בזה וקסנר אשם. נתניהו היה ונשאר חסר אחריות. תרתי משמע. 808 משאיות נכנסו היום לעזה. זה לא מדיניות ימין. אלפי ארכי טרוריסטים משתחררים בעיסקה המופקרת. גם זה לא ימין. וגם לא בהרב מיארה. זה פוליטיקאי אלוף עולם בדיבורים שמשטה בציבור פעם אחר פעם וכולנו משלמים את המחיר. תהיו פטריוטים לעם ישראל וארץ ישראל. לא לפוליטיקאי חסר עכבות וחסר אחריות.
המשך 23:09 22.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ישראלי
הרצי הלוי צריך לעמוד לדין בגין בגידה חמורה, וחייב גם להיות מורשע
18:49 22.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גוני
הרצי הלוי תקשיב טוב את הסיפור שלך תספר לאישתך אם היא מאמינה לך. בחיי גם אני יאמין אם לא קפל את עצמך מכאן
15:28 22.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חיים
התצפתניות ידעו והתריעו לפחות תלך עם מילים הגונות שקרן תמיד שקרן
14:12 22.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
משה
לא מאמין למילה שיוצאת מהפה של הוקסנר הזה
12:10 22.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מירי
כולם ללכת הבית מחדל חמור ביותר מאז קום המדינה ידענו הרבה מלחמות אבל כמו שהיה 7.10.24 לא נשכח ולא נסלח לדורות
12:00 22.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יותם
הרצי הלוי. לא נכשלת. הכשלת. בגלל ההבדל הקטן הזה עליך ללכת לכלא.
11:24 22.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רותי
אני חושבת שאתה שקרן.
11:01 22.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
סי ש
שקמה ובעלה ידעו, אהוד ברק ידע... שב"כ ידעו כמו שהם יודעים על כל פיגוע. צריך פה החלפת צמרות של כל מערכת דחוףףףף
10:35 22.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ששי
מי העביר בשנים 2020,21,22
09:40 22.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר