אחרי התפטרות הרמטכ"ל: בכנסת יקדמו חוק להקמת ועדת חקירה ממלכתית - סרוגים
newsletter preview

תהיו הראשונים להתעדכן!

נרשמים לניוזלטר של סרוגים ומקבלים מדי יום את החדשות והעדכונים הכי חמים ישירות למייל.

אחרי התפטרות הרמטכ"ל: בכנסת יקדמו חוק להקמת ועדת חקירה ממלכתית

אחרי התפטרותם של הרמטכ"ל ואלוף פיקוד הדרום - המחנה הממלכתי תעלה להצבעה במליאת הכנסת את הצעת החוק להקמת ועדת חקירה ממלכתית. "נגמרו התירוצים"

אליהו לוקסנברג, חדשות סרוגים
אחרי התפטרות הרמטכ"ל: האופוזיציה תעלה חוק להקמת ועדת חקירה
  אורית פרקש הכהן. צילום: פלאש90

אחרי התפטרות הרמטכ"ל ואלוף פיקוד הדרום: במחנה הממלכתי יעלו מחר (רביעי) להצבעה במליאת הכנסת את הצעת החוק להקמת ועדת חקירה ממלכתית.

את ההצעה הגישה ח"כ אורית פרקש הכהן מהמחנה הממלכתי.

״הרמטכ״ל הודיע על סיום תפקידו, וכך גם אלוף פיקוד דרום. נגמרו התירוצים", מסרה ח״כ פרקש הכהן. "זוהי חובה מוסרית כלפי החטופים, המפונים, החיילים והחללים וכל עם ישראל. אני מצפה מכל חברי הכנסת שמבינים את גודל האחריות שעל כתפיהם, להצביע בעד הצעת החוק – הקמת ועדת חקירה ממלכתית, שתחקור לעומק ובאופן המדויק ביותר את הכשלים שהביאו ל-7 באוקטובר.״

"את ההחלטה קיבלתי לפני זמן רב, עכשיו בשלה העת"

כאמור, לפני שעה קלה הרמטכ"ל הרצי הלוי הודיע באופן רשמי לשר הביטחון ישראל כ"ץ כי יסיים את תפקידו במרץ 2025: "מתוקף הכרה באחריותי לכישלון של צה"ל בשבעה באוקטובר, ובנקודת זמן בה צה"ל רשם הישגים יוצאי דופן ושיקם את הרתעתה ועוצמתה של מדינת ישראל, אבקש לסיים את תפקידי בשישה במרץ 2025" כתב הלוי.

"את ההחלטה הזו קיבלתי לפני זמן רב. עתה, כאשר ידו של צה"ל על העליונה בכל זירות הלחימה והסכם השבת חטופים נוסף יצא לדרך, בשלה העת. בפרק הזמן שנותר אשלים את התחקירים, ואמשיך לחזק את מוכנות צהייל לאתגרים הקרובים. בכך, אעביר את הפיקוד על צהייל באופן איכותי וסדור למחליפי. תמיד אהיה חייל של מדינת ישראל".

לאחר מכן, גם אלוף פיקוד הדרום ירון פינקלמן הודיע על סיום תפקידו.

"בצו מצפוני והערכית המנחות אותי החלטתי לסיים את תפקידי כמפקד פיקודם הדרום ואת שירותי בצה"ל", כתב פינקלמן במכתב לרמטכ"ל. "בשבעה באוקטובר נכשלתי בהגנה על הנגב המערבי ותושביו האהובים והגיבורים, כישלון זה צרוב בי לכל חיי".

"מתוך אחריות למדינת ישראל תושבי העוטף האהובים והיקרים לי מאוד צה"ל ואנשי, פעלתי מאז להוביל את המלחמה בחמאס ובארגוני הטרור בעזה, זכיתי לפקד במלחמה על מפקדים ומפקדות, לוחמים ולוחמות מופלאים – דור הניצחון", הוסיף אלוף פיקוד הדרום. "אמשיך במשימתי ככל שאדרש".

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
3 תגובות - 3 דיונים מיין לפי
1
תהיה התנגדות גורפת...
שירי מנתניה | 21-01-2025 17:34
תהיה התנגדות גורפת בקואליציה. לא רוצים לתת לגיטימציה והכרה בשופטים. הקואליציה עסוקה בשנתיים האחרונות בריסוק מערכת המשפט. זה מבחינתם הדבר החשוב ביותר והם לא יתנו לועדת חקירה להפריע.
2
עוד עקומה ...
יורם | 21-01-2025 18:46
עוד עקומה פרקש
3
הגיע הזמן, נראה...
אחד | 21-01-2025 20:23
הגיע הזמן, נראה את האפסים האלה מצביעים נגד