במענה לשאלת סרוגים, על כך שהשרים החרדים השאירו פתק עם הצבעתם ולא היו בדיון שהתקיים בשבת על עסקת החטופים אמר היום (שני) שר האוצר בצלאל סמוטריץ' כי מדובר בצעד מקומם: "לא להיות שם ולהרגיש שחרב מונחת בין ירכתיך ואתה עוסק בדחילו ורחימו בפיקוח נפש של קיום האומה, אלא להשאיר פתק"

"זה עצוב, זה חבל וזה מקומם. זה סוגיה כ"כ חשובה ואי אפשר לא להיות בדיון. פיקוח נפש זו לא סיסמא, פיקוח נפש דוחה שבת זה הדבר הראשון ואין לך פיקוח גדול מזה".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

סמוטריץ' על השרים החרדים (צילום: אליהו לוקסנברג, סרוגים)

"זה דיון של חיים ומוות לשני הצדדים, מה שהיה חזק ועוצמתי בדיון היה שתומכי העסקה הציגו את מחיריה ונזקיה ומתנגדיה את יתרונותיה וצדדיה הטובים, "לא להיות שם ולהרגיש שחרב מונחת בין ירכתיך ואתה עוסק בדחילו ורחימו בפיקוח נפש של קיום האומה, ולהשאיר פתק, לדעתי זה חבל". סמוטריץ' הוסיף כי לא דיבר איתם על זה.

מוקדם יותר אמר סמוטריץ' אמר "שריקות הבוז בכיכר וקמפיין הדמוניזציה נגדי לא נועדו לפגוע בי בלבד, ואלו לא שריקות בוז אישיות נגדי אלא הן נועדו לבטל, לבוז ולסתום את הפה של רבים מאזרחי ישראל וביניהם בני הציונות הדתית ששילמו ומשלמים את המחיר היקר ביותר עבור מיגור החמאס והשבת החטופים, וששלחו את בניהם לקרב שממנו רבים לא שבו ונפלו במערכה, ויחד עם זה הם מתנגדים לעסקה בשל המחיר הכבד שלה בחיי אדם ובביטחון של מדינת ישראל כולה".