ח"כ במשמרת לילה/ ביקורת ספרים
מלחמת 'חרבות ברזל' שינתה את המציאות של כולנו, כל אחד ואחת בדרך שונה. אחד האנשים שמצא את עצמו במציאות שונה מאוד הוא ח"כ משה (קינלי) טור-פז שגוייס למילואים לתפקיד באוגדת עזה שם הוא משרת מזה שנים. קינלי נע בין החזית הדרומית משכן הכנסת ולפעמים גם בבית. תוך כדי הכל הצליח קינלי לכתוב יומן מלחמה של חוויותיו ומחשבותיו, בין שני העולמות שבהם הוא התנהל, והיומן יוצא עכשיו כספר 'ח"כ במשמרת לילה – יומן מלחמה'.
בספר משולבים אירועים שונים מגזרת עזה בסדר כרונולוגי לצד קטעים המתייחסים לסוגיות שונות שהציפה המלחמה בציבוריות הישראלית. קינלי כותב לגיוס החרדים, למחדל הצבאי, לדילמות של האופוזיציה, למפונים ועוד.
בכל נושא הוא שוטח את משנתו האישית והמפלגתית ומנתח את מה שהיה ומסתכל על מה שיהיה. למשל ביחס לאנשי המילואים מציג קינלי את הרעיון שעומד מאחורי צבא המילואים ואת הכשלים בקליטת מאות אלפי חיילים בבת אחת וציודם בצורה מתאימה. מערך הגיוס והלוגיסטיקה לא היו ערוכים לכאלו סדרי גודל והדבר הורגש מאוד. גם היחס לאנשי המילואים, לעסקים שלהם, למשפחות שלהם, לרצון להיטיב ולסייע להם לא עובד עדיין כמו שצריך, וגם זו הזנחה של שנים בשילוב סדרי הגודל של המלחמה הנוכחית.
כפוליטיקאי קינלי מתייחס בדבריו כמובן גם לתפקוד הממשלה הנוכחית, תוך שהוא מותח עליה ביקורת בשלל נושאים, והדבר לא מפתיע. ועדיין גם מי שלא מזדהה עם העמדה הפוליטית של מפלגת 'יש עתיד', כדאי שיקרא את הספר ויקבל זווית ראיה מיוחדת של ח"כ שהוא גם מילואימניק באוגדת עזה. קינלי הוא גם איש חינוך שיודע לדבר ולכתוב (גילוי נאות, אנחנו שכנים באותו קיבוץ, ומדברים לא מעט) וזה בא לידי ביטוי בלשון הספר הבהירה והזורמת לקריאה. זה אמנם עוד ספר על המלחמה אבל הוא נכתב מנקודת מבט אחרת שסוקרת את הנושאים הבוערים כיום.
==
ח"כ במשמרת לילה, קינלי טור-פז, 335 עמ', בהוצאת סלע מאיר.

מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
Yonatan
רימוני עשן בהצלבה!!!
13:24 21.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר