ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח היום (ראשון) עם זהבה שאול, אמו של אורון שאול ז"ל שגופתו חולצה מעזה במבצע של צה"ל. לפי הודעת לשכת רה"מ, "השיחה בין השניים הייתה מרגשת ביותר".

עוד נאמר כי "במהלך השיחה, נתניהו אמר כי במשך שנים רבות חש מחויבות עמוקה להשיב את אורון הביתה. בשיחה אמרו שניהם יחד: 'ושבו בנים לגבולם'". מוקדם יותר הבוקר הגיעו אנשי צה״ל, שב״כ ומתאם השו"ן תא"ל (מיל') גל הירש לבית המשפחה, על מנת לעדכן את בני המשפחה בבשורה.

הרצוג: "מדינה שלמה החסירה פעימה הבוקר"

במקביל, נשיא המדינה יצחק הרצוג אמר כי "תקשרתי הבוקר לזהבה שאול, אימו של סמ״ר אורון שאול ז”ל שנפל במבצע צוק איתן וגופתו הושבה הבוקר לישראל. ביקשתי לחבק אותה ואת משפחתה, בשם העם כולו, למשמע הידיעה על השבת גופתו לאחר למעלה מעשור. אמרתי לה שמדינה שלמה החסירה פעימה הבוקר".

"זהו רגע של נחמה, של התרת ספק וצער מייסר. אני כואב על כך שהרצל ז"ל – אביו של אורון – לא עימנו ברגע הזה" הוסיף. "כשתמונותיהם של אורון שאול ז״ל והדר גולדין ז"ל מונחות מול עיניי, שוחחתי גם עם שמחה, אביו של הדר, והתחייבתי בפניו שנעשה הכל כדי להחזיר גם אותו הביתה במהרה".

"אני מודה לשירות הביטחון הכללי וצה”ל על התעוזה, הנחישות ותחושת השליחות. נמשיך לפעול ולעשות הכל למען השבת כל החטופות והחטופים שלנו משבי מרצחי החמאס" סיכם הנשיא. "נתפלל כולנו שנדע היום בשורות טובות".

כאמור, הבוקר הותר לפרסום על חילוץ גופתו של אורון שאול מרצועת עזה, יותר מעשור לאחר שנחטף במבצע צוק איתן. מדובר בפעולה חשאית שהתבצעה על ידי מספר יחידות מיוחדות בהן אמ"ן, שייטת 13, אוגדה 162 וחטיבת השריון 188. לעת עתה לא ניתן לפרסם את המיקום המדויק. המבצע התבסס על מודיעין שנאסף במערכת הביטחון מאז חטיפתו במבצע צוק איתן. בעקבות פעולת החילוץ, מספר החטופים בעזה ירד ל-97.

לפי הודעת דובר צה"ל, "המאמצים להשבתו, לרבות איסוף המידע והמודיעין על ידי מפקדת השבויים והנעדרים ומערך המבצעים המיוחדים באגף המודיעין, נמשכו לאורך העשור האחרון וביתר שאת במהלך המלחמה. לאחר הליך זיהוי שבוצע על ידי המכון המשפטי לרפואה והרבנות הצבאית, נציגי צה״ל ושב״כ מסרו הבוקר הודעה למשפחה. צה״ל ושב״כ משתתפים בצער המשפחה ונמשיך ללוותה".