נתניהו: הפסקת האש לא תחל בטרם ישראל תקבל את רשימת החטופים
בעקבות העיכוב בהעברת שמות החטופים שישוחררו, נתניהו הנחה את צה"ל: "הפסקת האש לא תחל עד שאין בידי ישראל את רשימת החטופים המשוחררים". חמאס: "העיכוב - בשל בעיות טכניות בשטח"

ארגון הטרור הרצחני חמאס טרם העביר את רשימת החטופים העתידים להשתחרר במהלך היום כחלק מהשלב הראשון של העסקה. במהלך הלילה ראש הממשלה קיים הערכת מצב ביטחונית בנוגע לעיכוב בקבלת רשימת החטופים שצפויים להשתחרר.
במהלך הדיונים נתניהו הנחה את צה"ל כי הפסקת האש, שאמורה להיכנס לתוקפה בשעה 8:30, לא תחל עד שאין בידי ישראל את רשימת החטופים המשוחררים, שחמאס התחייב לספק.
בחמאס הגיבו לעיכוב, בהודעה שהוציא נכתב: "הארגון מחוייב לתנאי הסכם הפסקת האש וכי מסירת השמות התעכבה בשל בעיות טכניות בשטח".
אמש ראש הממשלה העביר מסר לחמאס לפיו ישראל לא תתקדם במתווה כל עוד לא תקבל את רשימת החטופים שישוחררו, כפי שסוכם. עוד נמסר מלשכת נתניהו כי ישראל לא תסבול הפרות של ההסכם.האחריות הבלעדית היא על חמאס.
יש לציין כי השמות היו אמורים להיות מועברים לידי ישראל כבר אתמול בשעה 16:00. נזכיר כי השחרור הראשון צפוי לצאת לפועל היום בשעה 16:00 אחר הצהרים.
כחלק מהעסקה צפויים להשתחרר כ-735 מחבלים, ביניהם ראש גדוד חללי אל אקצא לשעבר זכריה זביידי, ואאל קאסם, ראש חוליית סילוואן במזרח ירושלים שאחראי לרצח 35 ישראלים ובהם הפיגועים בקפה מומנט, האוניברסיטה העברית, מועדון השפילד, רוצחיו של מלאכי רוזנפלד.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו