משרד הבריאות בהנחיה דחופה לציבור
מספר מקרים של שפעת עופות מסוג H5N1 במשקי עופות ותרנגולי הודו בישראל, משרד הבריאות מפרסם הנחיות מיוחדות לטיפול ובישול עופות וביצים

בשבועות האחרונים דווחו מספר מקרים של שפעת עופות מסוג H5N1 במשקי עופות ותרנגולי הודו בישראל. על מנת לצמצם את הסיכון לתחלואה, מפרסם משרד הבריאות המלצות לציבור לטיפול ובישול נכון של עופות וביצים.
חשוב לציין כי הסיכון להדבקה בין בני אדם נמוך ביותר והנגיף לא מדבק כלל לאחר בישול המזון. בנוסף, לא התקבלו במשרד הבריאות דיווחים על הדבקת בני אדם בשפעת העופות בישראל.
המלצות משרד הבריאות
* אין לשטוף עוף גולמי – טיפות המים שמתפזרות כתוצאה מהשטיפה עלולות לשאת מחוללי מחלה שנמצאים על העוף ולזהם מוצרים אחרים.
* יש לבשל או לאפות את העוף באופן יסודי על מנת שהוא יהיה בטוח למאכל.
* הקפדה על בישול מלא של מוצרי עוף, הודו וביצים.
* הימנעות מזיהום צולב – הפרדה בין קרשי חיתוך של עוף גולמי לירקות והפרדה בין מוצרים לפני בישול ולאחריו.
מהמשרד נמסר: "משרד הבריאות פועל בשיתוף פעולה מלא עם משרד החקלאות, שאחראי על פעולות הניטור, המעקב והטיפול בנוגע לשפעת העופות, זאת על מנת לשמור על בטיחות המזון ובריאות הציבור".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו